Bij het kiezen van een comfortabele pyjama moet je met veel dingen rekening houden. Shirt en broek? T-shirt en broek? Tanktop en korte broek? T-shirt en korte broek? Probeer ik warm of koel te blijven? We vergeten vaak dat de stof van je pyjama invloed heeft op je huid terwijl je slaapt. Als je die pyjama acht uur per nacht draagt, wil je iets waarmee jij en je huid de hele nacht diep en comfortabel kunnen slapen.

Dus welke stof moet je kiezen om je huid er op zijn best uit te laten zien? Dat hangt van jou af. Niet iedereen heeft dezelfde huid, wat betekent dat ieders huidverzorgingstraject anders is. Lees verder om erachter te komen welke stoffen het meest worden gebruikt in pyjama’s en welke het beste is voor jouw huid.

Ontdek onze Babydoll's

Ā 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

ZIJDEN STOF IS UITSTEKEND VOOR PYJAMA’S

Zijde is een uitstekende stof voor pyjama’s vanwege de hypoallergene kwaliteit. De natuurlijke proteĆÆnestructuur is perfect voor mensen met een allergie en ondanks de ongelooflijke veerkracht is het zacht voor je huid. Het beste van alles is dat zijde je huid laat ademen en je lichaam helpt om de temperatuur gemakkelijk te reguleren wanneer de seizoenen beginnen te veranderen. Het nadeel van deze luxe stof is dat het extreem absorberend is.

Dit is goed voor mensen die meer zweten tijdens het slapen, maar het betekent ook dat zijden pyjama’s vaker schoongemaakt moeten worden. Over het algemeen wordt aangeraden om zijden kleding droog te reinigen, maar de beste manier om erachter te komen welke reinigingsmethode het beste is voor je zijden pyjama is door het etiket te lezen. Als je de extra schoonmaak niet erg vindt en je hebt allergieĆ«n of een gevoelige huid, dan is zijde een goede keuze voor jou.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

KATOEN

Katoen is een superzachte stof die al generaties lang wordt gebruikt, en niet voor niets! Deze stof is geschikt voor alle huidtypes omdat het door zijn natuurlijke vezels zowel hypoallergeen als extreem ademend is. Bovendien is het duurzaam en gemakkelijk te wassen, waardoor het ook een goede optie is voor kinderen. Net als zijde absorbeert katoen heel goed vocht, wat betekent dat je je katoenen nachthemd vaker moet wassen dan andere stoffen om te voorkomen dat er bacteriƫn op je slaapkleding groeien.

Het nadeel van deze ongelooflijk veelzijdige stof is dat hij niet goed isoleert. Als je kiest voor een katoenen pyjama maar het ’s nachts koud hebt, leg dan een of twee extra dekens op het bed voordat je naar bed gaat. Een pyjama van flanel is de uitzondering op de regel en houdt je warm, zelfs op koude winternachten.

Ontdek onze ochtendjas's

Ā 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

LINNEN IS EEN LUXE STOF

Net als zijde wordt linnen beschouwd als een luxe stof als het gaat om nachtkleding. Linnen pyjama’s zijn echter vaak de meerprijs waard vanwege hun zachtheid en ademend vermogen. Iets meer uitgeven aan een linnen pyjama van hoge kwaliteit kan worden beschouwd als een investering, want deze duurzame stof kan meerdere jaren meegaan zonder zijn kwaliteiten te verliezen.

Een van de problemen met linnen als pyjamastof is dat het gemakkelijk kreukt. Als je het niet erg vindt om er gekreukt uit te zien als je uit bed stapt, is linnen een uitstekende keuze voor jou. Anders moet je bereid zijn om af en toe je strijkijzer tevoorschijn te halen om je pyjama weer in zijn oude glorie te herstellen.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

POLYESTER VOOR EEN DUURZAME STOF

Polyester is een van de meest veelzijdige synthetische materialen in kleding, waaronder slaapkleding. Het is een van aardolie afgeleid plastic dat kan worden gebruikt om van alles te maken, van plastic flessen tot pyjamabroeken, en daarom heeft het zoveel kwaliteiten voor slaapkleding. Stoffen gemaakt van polyester zijn duurzaam, kreukherstellend, sneldrogend en absorberen geen vocht zoals zijde of katoen.

Tegenwoordig is polyester ook ontworpen om ademend te zijn, waardoor het ideaal is voor slaapkleding en pyjama’s. Een van de problemen met synthetische vezels is dat ze niet altijd even milieuvriendelijk zijn. Lees dus zeker de labels op je potentiĆ«le pyjama en zoek naar gerecyclede of biologisch afbreekbare polyester stoffen.

Hier is een overzicht van pyjamastoffen waaruit je kunt kiezen:

  • Pyjama’s van zijde
  • Katoenen pyjama
  • Katoenen pyjama
  • Polyester pyjama

Deze 4 soorten stof zijn het beste voor je huid. Ze helpen voorkomen dat al die nachtelijke bacteriƫn je huid aanvallen terwijl je slaapt!

Ontdek onze pyjama's

Ā 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *