Baby Onesie, die in wezen overalls of pyjama’s voor volwassenen zijn, gaan veel verder terug dan je zou denken en hebben een behoorlijk interessante geschiedenis.

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE ONESIE

Pyjama’s werden voor het eerst geïntroduceerd in Groot-Brittannië in de 17e eeuw. Deze modetrend was van korte duur, maar maakte aan het eind van de 19e eeuw een comeback.

In de jaren 1880 begonnen verschillende winkeliers boven- en onderstukken in één kledingstuk te verkopen. Dit waren niet de onesies die we nu kennen, maar eerder een vroege versie.

Steeds meer mensen gaven toe aan de loungewear trend en tegen de jaren 1930 was nachtkleding razend populair.

Veel mannen begonnen een zijden pyjama uit één stuk te dragen als elegante avondkleding.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

WINSTON CHURCHILL DROEG ZE!

Een van de grote keerpunten in de geschiedenis van de Onesie is dat is onthuld dat zelfs Winston Churchill ze begon te dragen vanwege het comfort.

Hoewel dit misschien niet veel lijkt, veranderde het de manier waarop mensen keken naar wat we nu de Onesie noemen volledig.

HET “ZEEMEERMINPAK” WAS EEN VAN DE VROEGSTE VORMEN VAN DE ONESIE

Het “zeemeerminpak”, een kledingstuk uit één stuk dat het hele lichaam bedekte, werd oorspronkelijk ontworpen voor gebruik op weg naar en in schuilkelders.

Het pak loste de problemen met hitte en bescheidenheid op die zich voordeden tijdens nachtelijke luchtaanvallen in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zeemeerminnenpakken waren qua stijl vergelijkbaar met ketelpakken, die vooral werden gedragen door monteurs, metselaars en andere soorten arbeiders.

HET “VAKBONDSPAK

Het vakbondspak was een andere vroege versie van de Onesie; het was in wezen een lang onderkleed dat uit één stuk bestond, vergelijkbaar met de moderne Onesie.

Het pak werd gemaakt in Utica, New York, in de Verenigde Staten, en verscheen voor het eerst als vrouwenkleding in de 19e eeuw.

Het union suit was een alternatief voor de meer beperkende kledingstukken die in die tijd populair waren.

Dit specifieke kledingstuk werd tot in de 20e eeuw in heel Noord-Amerika gebruikt.

Uiteindelijk begon de populariteit van het union suit af te nemen en werd het vervangen door tweedelig lang ondergoed.

Hoewel Churchill de Onesie in principe goedkeurde, was het niet meteen een succes bij volwassenen.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

ONESIES WAREN BABYWARMERS

Meestal gebruikten mensen onesies om hun baby’s warm te houden.

In de jaren 1950 kwam de babyboom en onesies werden razend populair bij ouders die een manier nodig hadden om hun kinderen warm en comfortabel te houden, vooral bij koud weer.

De Onesie maakte uiteindelijk een comeback in het begin van de jaren 1970, toen een boek genaamd “2010: Leven in de Toekomst”, een kinderboek geschreven door Geoffrey Hoyle, stoutmoedig voorspelde dat iedereen in de toekomst dungaree-stijl kleding zou dragen.

Hoewel er werd gezegd dat de ontwerpen van deze outfits zouden variëren, zouden ze uiteindelijk door vrijwel iedereen worden gedragen.

ONESIE VANDAAG DE DAG

Vandaag de dag worden Onesietjes gedragen door mannen en vrouwen van alle leeftijden, vooral vanwege hun comfort en warmte als loungekleding.

Zelfs veel beroemdheden zijn in het openbaar gefotografeerd in Onesietjes, een teken dat ze modieus zijn of zich gewoon comfortabel willen voelen. Beroemde Hollywood-acteurs zoals Brad Pitt zijn gespot terwijl ze onesies droegen in allerlei kleuren en patronen. De moderne trend voor onesies voor volwassenen werd gepionierd door een bedrijf dat vanaf 1998 loungewear voor mannen en vrouwen maakte.

Het bedrijf en zijn product waren oorspronkelijk bedoeld als gadget voor de rockband van Steve Pandi, maar uiteindelijk werden ze een razend populair modeartikel dat snel uitverkocht raakte in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De gefabriceerde onesies verschenen begin 2001 op MadTV en op CSI: Las Vegas.

In 2007 was de onesie voor volwassenen een zeer populair cadeau onder beroemdheden en een aantal van hen droeg de kleding tijdens de 2007 Academy Awards en Emmy Awards. In 2008 kwamen er een aantal imitators van onesies op de markt om ze na te maken, voortbordurend op de toch al populaire modetrend.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

In de afgelopen jaren zijn onesies het onderwerp geweest van talrijke referenties in de popcultuur, met name in de video van hiphopartiest Macklemore voor zijn nummer “Thrift Shop”, die honderden miljoenen keren is bekeken op YouTube.

Vandaag de dag maken bedrijven over de hele wereld nog steeds onesies voor volwassenen, die ze voortdurend aanpassen met nieuwe patronen en ontwerpen, zowel voor beroemdheden als Justin Bieber en Miley Cyrus als voor het grote publiek.

Veel pop- en hiphopartiesten dragen onesies om op te treden en het is een erg populaire mode geworden die bij dit soort muziek hoort. De Onesie is nog steeds erg populair bij zowel volwassenen als kinderen en heeft de tand des tijds doorstaan zoals maar weinig modetrends. Wat is de volgende stap? Waarom schaf je jezelf geen comfortabele, leuke en trendy Onesie aan om je warm te houden voor je beste logeerpartijtjes!

WAT JE MOET WETEN OVER DE OORSPRONG VAN DE ONESIE

  • De Onesie stamt uit de 17e eeuw
  • Winston Churchill vanwege het comfort
  • Het stond bekend als een “zeemeerminpak”.
  • Het werd een manier om baby’s warm te houden
  • Werd erg populair na de babyboom

Vandaag de dag worden onesies veel gedragen door zowel mannen als vrouwen en zijn ze verkrijgbaar in allerlei stijlen en materialen. Of je nu op zoek bent naar een knus Onesietje van flanel of een zijdezachte loungeset, je vindt vast en zeker de perfecte die bij je past.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *