Als je op afstand werkt, kan de grens tussen loungekleding en slaapkleding behoorlijk vaag worden. Hoewel we ons allemaal bewust zijn van het onderzoek dat zegt dat we normale ‘werkkleding’ moeten aantrekken zodra we aan de werkdag beginnen, is het maar al te verleidelijk om te blijven in wat het meest comfortabel zit. Dit kan betekenen dat je iets langer dan normaal in je comfortabele pyjama blijft, je ochtendtrainingskleding aanhoudt of gewoon een yogabroek en een sweatshirt draagt. Maar wat als je een outfit zou kunnen hebben die aan al deze definities voldoet? Laten we eens verduidelijken wat we bedoelen met loungewear en slaapkleding.

Ontdek onze pyjama's

 

WAT IS LOUNGEWEAR?

Loungewear is misschien heel comfortabel, maar niet per se om in te slapen. Zie loungewear als iets dat comfortabel genoeg is om op zaterdag naar je favoriete programma’s te kijken, maar niet per se bedoeld is om in te slapen. Loungewear is meestal gemaakt van stevigere stoffen die je warm houden in de winter en koel in de zomer, terwijl ze een meer bescheiden bedekking bieden.

Je zou bijvoorbeeld de hele dag kunnen rondhangen in een katoenen nachthemd, maar je zou er niet de deur in willen openen of boodschappen in doen. Aan de andere kant is goede loungewear geschikter om buitenshuis te dragen, maar comfortabel genoeg om binnen te dragen om te ontspannen. Uit je pyjama stappen en iets aantrekken dat je voorbereidt op de dag die voor je ligt, ook al is het maar vrijetijdskleding, doet wonderen voor je motivatie.

Kortom,pyjama’s zijn om in te slapen en loungekleding is om in te ontspannen, zelfs als uw definitie van ‘ontspannen’ ‘comfortabel winkelen’ of ‘buiten zitten kletsen met de buren’ betekent. Bedenk wat loungen voor jou betekent en zorg er dan voor dat je loungekleding een streepje boven de pyjama uitsteekt.

TOPJES

Het type top dat je kiest voor je loungewear hangt af van het seizoen. In de zomer kan het een lange tuniek, een comfortabel T-shirt of zelfs een tanktop zijn. In de winter kan het een tuniek zijn van een dikkere stof dan je in de zomer zou dragen. Het kan ook een sweater, hoodie, T-shirt met lange mouwen of zelfs een gezellige trui of coltrui zijn.

Merk op dat al deze items dingen zijn die je buitenshuis zou dragen, maar tegelijkertijd zorgen ze voor comfort en voel je je als jezelf als je thuis aan het relaxen bent.

Ontdek onze Babydoll's

 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

LOUNGEWEAR-BROEKEN

Loungebroeken zijn ook afhankelijk van het weer, maar ze zijn interessant omdat ze voor iedereen iets anders betekenen. Als je een actieve levensstijl hebt, kun je een trainingslegging zien als loungewear. Aan de andere kant, als nonchalant loungen geen zakelijke kleding voor je is, voel je je prima op je gemak in jeans of joggers. Meestal denken mensen echter aan yogabroeken en joggingbroeken als ze aan loungebroeken denken. Maar nogmaals, het hangt allemaal af van je levensstijl en comfortniveau.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

WAT IS SLAAPKLEDING?

Net zoals loungewear je in een gemoedstoestand brengt waardoor je de dag beter aankunt, bereidt slaapkleding je geest voor op de slaap. Bovendien voelt u zich comfortabel genoeg om te blijven slapen. Je kunt je bijvoorbeeld op een koude winternacht op je gemak voelen als je in slaap valt in een warme sweater, maar een paar uur later kun je warm en bezweet wakker worden.

Bewaar de comfortabele sweaters voor je loungekleding en investeer in plaats daarvan in een pyjama van een stof die speciaal geschikt is om in te slapen. En vergeet niet dat niet alle pyjama’s hetzelfde zijn. Je kleding moet gemaakt zijn van een stof die de huid niet irriteert en waarvan de eigenschappen op geen enkele manier oncomfortabel zijn.

PYJAMATOPS

Wat pyjamatops betreft, kan alles, zolang je maar een top draagt die specifiek als pyjamatop wordt verkocht. Als je je favoriete T-shirt draagt in bed, voel je je misschien comfortabel, maar als je je omdraait en tegen de lakens wrijft, doe je jezelf en je T-shirt geen plezier.

Integendeel, je zult merken dat het uitrekt en de stof dunner wordt. Pyjamatops daarentegen zijn ontworpen om het wrijven van twee lakens gedurende acht uur per nacht te weerstaan. Afhankelijk van het weer kun je de voorkeur geven aan een tanktop, crew neck, V-hals pyjama of zelfs een hemdje om in te slapen.

Ontdek onze ochtendjas's

 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

NACHTKLEDING

Shorts, capris en pyjamabroeken zijn meestal gemaakt van een materiaal dat dik genoeg is om je warm en comfortabel te houden, maar dunner dan de stof van de loungekleding die je zou dragen als je het huis verlaat. In de zomer zijn lichtgewicht katoenen of linnen shorts perfect. In de winter is een pyjamabroek van flanel ideaal omdat hij je warm houdt zonder dat je oververhit raakt. Bovendien zijn ze ontzettend schattig en staan ze iedereen goed.

Het belangrijkste om te onthouden als je het hebt over loungewear en pyjama’s is dat het een goed idee is om ze te scheiden op doel. Draag kleding die specifiek op de markt wordt gebracht als ‘pyjama’ om in te slapen en draag binnenkleding voor alles dat niet bedoeld is om in te slapen, te werken of formele evenementen bij te wonen.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

DE VERSCHILLEN TUSSEN LOUNGEWEAR EN SLAAPKLEDING

  • Loungewear is ontworpen om je warm te houden
  • Nachtkleding is meestal elegant en licht

Nu weet je alles over de verschillen tussen loungewear en slaapkleding. Als je wilt ontspannen, kies dan voor loungewear, maar als je er thuis slim en stijlvol uit wilt zien, kies dan voor slaapkleding.

Ontdek onze pyjama's

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *