Een logeerpartij is een gebeurtenis die kinderen na aan het hart ligt. Ze raken helemaal opgewonden en kunnen niet wachten om het feestje te organiseren en wat quality time door te brengen met hun beste vrienden. Om je kind gelukkig te houden, is het belangrijk om zijn of haar logeerpartijtje zo goed mogelijk voor te bereiden. Verwaarloos deze gebeurtenis niet, die voor jou misschien onbeduidend of anekdotisch is, maar voor je kind enorm belangrijk.

Er zijn verschillende manieren om een logeerpartij te organiseren. Om je kinderen en hun gasten van alle gemakken te voorzien, moet je nauwgezet zijn in je voorbereidingen. In dit artikel nodigen we je uit om alle tips en methodes te ontdekken die je nodig hebt om je kind het beste logeerpartijtje ooit te geven.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

WANNEER ORGANISEER JE EEN LOGEERPARTIJTJE?

Je kunt een logeerpartijtje organiseren voor verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. Een verjaardag is een speciale dag voor iedereen, en nog meer voor kinderen. Zij willen er het beste van maken en dat kan betekenen dat ze een feestje organiseren. Naast verjaardagen kunnen er ook logeerpartijtjes worden georganiseerd voor een speciale gelegenheid. Dit kan Halloween zijn, Kerstmis, Oud en Nieuw en vele andere.

Soms wil je kind het zonder speciale reden met vrienden vieren.

ZOEK UIT HOEVEEL GASTEN ER KOMEN LOGEREN

Om een feestje goed te organiseren, is het belangrijk om te weten hoeveel gasten er komen. Vraag je kind wie hij of zij wil uitnodigen voor het evenement, zodat je een gastenlijst kunt opstellen. Je moet ook het aantal uitnodigingen beperken en een limiet stellen voor je kind. Afhankelijk van hoeveel ruimte je in huis hebt, is het belangrijk dat je een bepaalde drempel niet overschrijdt, anders wordt de avond onpraktisch. Het gemiddelde aantal gasten voor een logeerpartij ligt tussen de 4 en 8.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

UITNODIGINGEN MAKEN VOOR HET LOGEERPARTIJTJE

Een uitnodigingskaart is een stijlvolle manier om vrienden uit te nodigen voor de komende logeerpartij. Aarzel dus niet om samen met je kind kleine uitnodigingskaartjes te maken. Je kunt er een vriendelijke, grappige boodschap op schrijven, zonder de datum van het feestje te vergeten.

Voor een meer realistische look kun je de uitnodigingskaart versieren, bij voorkeur volgens het thema van de avond. Maar je moet nog steeds het thema kiezen, en dat is wat we zullen bekijken in de volgende sectie.

ZORG ERVOOR DAT JE LOGEERGASTEN BESCHIKBAAR ZIJN

Om een evenement goed te organiseren, is het minste wat je kunt doen ervoor zorgen dat degenen die je uitnodigt kunnen komen. Het is dus belangrijk om alle kinderen die je uitnodigt te vragen of ze beschikbaar zijn, of op zijn minst hun ouders te vragen. Kies ook geen dag waarop mensen het waarschijnlijk druk hebben of bijvoorbeeld naar school moeten. Zelfs als het voor een verjaardagsfeestje is, aarzel dan niet om de datum van het feestje te verschuiven zodat je de gasten kunt ontvangen.

HET THEMA VOOR DE LOGEERPARTIJ KIEZEN

Als het aantal gasten vaststaat, is het tijd om het thema voor het logeerpartijtje te kiezen. Het is aan het kind om het thema te kiezen dat hij of zij wil. Het thema heeft een grote invloed op het te organiseren decor, dus het is iets waar je vanaf het begin rekening mee moet houden. Het is mogelijk om een avond zonder thema te organiseren. Maar het komt zelden voor dat kinderen dit willen.

Als je kind twijfelt, kun je altijd thema’s voorstellen die hij of zij leuk vindt. Het hangt ook af van de context van het feestje. Als het een speciaal feest is zoals Halloween, kun je versieringen met pompoenen en kaarsen voorstellen, maar ook geschikte kostuums zoals pyjamapakken!

Je kunt ook nadenken over wat je kind leuk vindt. Dat kan een bepaalde tekenfilm zijn, een persoonlijkheid, auto’s, enz. Stel een thema voor rond de dingen waar ze gepassioneerd over zijn. Maar maak je geen zorgen, kinderen weten meestal al welk thema ze moeten kiezen voor hun feestjes.

Sommige nogal speciale thema’s, zoals zombies of vampiers, kunnen beangstigend zijn voor andere kinderen. Kijk dus uit voor de engste versieringen.

Ontdek onze pyjama's

Ā 

THEMA’S VOOR LOGEERPARTIJTJES DIE OVER HET ALGEMEEN DOOR KINDEREN WORDEN GEKOZEN

Kinderen kiezen over het algemeen verschillende thema’s voor jongens en meisjes. Meisjes geven de voorkeur aan bepaalde thema’s zoals eenhoorns, prinsessen of de wereld van feeĆ«n voor hun meidenavondje. Ze kunnen ook van een bepaalde animatieserie of een bepaald personage houden. Tinkerbell, de Sneeuwkoningin en Assepoester behoren tot de populairste voorbeelden. Jongens zijn meer gericht op de wereld van superhelden, zoals de Avengers of de Ninja Turtles. De wereld van piraten interesseert hen ook, net als bepaalde tekenfilms. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Wees echter gewaarschuwd dat dit generalisaties zijn over de thema’s die kinderen kiezen. Maar vergeet niet dat elk kind zijn eigen bijzonderheden en voorkeuren heeft. Beperk je dus niet tot de bovenstaande modellen.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

ZORGEN VOOR DE VERSIERING VAN HET PYJAMAFEESTJE

Een logeerpartijtje voorbereiden betekent ook de versieringen organiseren. Een logeerpartijtje zonder versieringen is saai, nietszeggend en gedoemd te mislukken. Het is dus belangrijk om jezelf uit te rusten met alle accessoires die je nodig hebt voor een geslaagde versiering. Voor de verlichting zijn slingers en lantaarns geweldige hulpmiddelen. Je kunt ook kaarsen gebruiken voor een gezelligere avond.

Confetti is een uitstekend accessoire voor het versieren van de kamer, de tafel of elke andere ruimte die je wilt opfleuren voor het evenement. Aarzel niet om ze te gebruiken! Ballonnen zijn een ander essentieel onderdeel van het feestmateriaal. Er zijn nog veel meer leuke accessoires die een geweldige sfeer in huis kunnen creƫren, zoals dromenvangers, fluorescerende voorwerpen enzovoort.

HANDELEN VOLGENS HET THEMA VAN HET LOGEERPARTIJTJE

Naast deze belangrijkste accessoires moet je bij het organiseren van de versieringen rekening houden met het thema van het feestje. Als het thema van je kind draait om de wereld van superhelden, kun je een paar figuurtjes in hun evenbeeld kopen. Je kunt ook ballonnen kopen met tekeningen of verwijzingen naar superhelden. Vergeet tot slot niet om de kleuren van het decor af te stemmen op het gekozen thema.

Niet alleen het thema, maar ook het soort sfeer dat je plant. Voor een feestelijke sfeer is een veelkleurig decor met felle kleuren het beste. Ook de verlichting moet zo helder mogelijk zijn en daarom geef je de voorkeur aan slingers boven kaarsen.

Aan de andere kant, als je een rustige, vriendelijke en gezellige omgeving wilt creƫren, cocooning stijl, is de situatie anders. Kies hier voor minder felle kleuren en een relatief laag lichtniveau.

Ontdek onze ochtendjas's

Ā 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

VOOR EEN VERJAARDAGSFEEST

Een verjaardag voorbereiden is een beetje speciaal. Het is een feest dat specifiek is voor je kind, dus je moet er extra aandacht aan besteden. De verjaardagstaart is natuurlijk het belangrijkste om voor te bereiden. Je kunt hem bij een cateraar bestellen of zelf maken en er kaarsjes in de vorm van cijfers op doen die de nieuwe leeftijd van je kind voorstellen.

Vergeet natuurlijk niet om voordat je ze uitblaast samen het beroemde “Happy Birthday” te zingen! Als je er een onvergetelijke verjaardag van wilt maken, kun je nog verder gaan. Haal bijvoorbeeld een goochelaar of clown in huis om de kinderen te verbazen en te amuseren! Dit soort shows zullen zeker een blijvende indruk achterlaten. Maar het is ook een kwestie van budget!

BEREID DE AVONDMAALTIJDEN VOOR

Tijdens het logeerpartijtje moeten de kinderen eten. Je moet dus nadenken over eten en drinken. Denk eraan om gerechten klaar te maken die je kind lekker zal vinden, zonder kleine snacks en desserts te vergeten, met mate natuurlijk. Over het algemeen zijn minipizza’s of crĆŖpes, zoet of hartig, voldoende en kinderen zullen er dol op zijn. Er zijn duizend-en-Ć©Ć©n ideeĆ«n om een pyjamavond voor te bereiden, je hoeft er alleen maar een uit te kiezen. Natuurlijk moet je rekening houden met wat het kind wil. Voor meer verrassingen kun je creatief worden en originele recepten bedenken als je goed bent in de keuken. Je laat kinderen kennismaken met een specialiteit die ze zich nog lang zullen herinneren.

Naast de hoofdmaaltijd kun je ook wat lekkers toevoegen om de avond op te vrolijken. Snoep, chips, popcorn, enz. – de lijst is lang, dus je hebt keuze genoeg. Wat drankjes betreft, kun je frisdrank, sapjes en cocktails serveren. Bied ten minste twee verschillende soorten drank aan om iedereen tevreden te houden.

Vergeet tot slot niet het juiste bestek mee te nemen! Borden, bekers, lepels en vorken zijn allemaal essentieel, net als servetten. Maak van de gelegenheid gebruik om bestek te kiezen dat bij de decoratie past, om een echt statement te maken.

Ontdek onze pyjama's

Ā 

VERGEET DE MUZIEK NIET!

Als het om sfeer gaat, is muziek niet weg te denken. Dansen is een van de fundamenten van een geslaagd feest. Kinderen houden van plezier maken en een dansfeest zal hen goed doen. Laat ze zelf de muziek kiezen die ze willen, zodat ze zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Maar vergeet niet om ze te vertellen dat ze de muziek uit moeten zetten als ze een bepaald niveau hebben bereikt, zodat ze ’s nachts geen overlast veroorzaken. Op zijn minst moeten ze het volume een beetje zachter zetten.

VERMOMMINGEN, EEN EXTRA OPTIE

Ook al is het geen Halloweenfeest, er is niets dat je tegenhoudt om een verkleedfeest te organiseren. Verkleden maakt het feest nog leuker, vooral voor kinderen. Vraag je kind hoe hij of zij verkleed wil gaan. Meestal gaat dit samen met het thema van de avond. Zorg er ook voor dat je voor elke gast een vermomming koopt!

Van eenvoudige maskers tot een heel pyjamapak, verkleedkostuums variƫren in grootte en prijs. Houd rekening met de grootte van je budget.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

LEUKE SPELLETJES PLANNEN

Waarom doe je niet mee aan de pret? Hoewel kinderen over het algemeen liever onder elkaar spelen, kun je een paar minuten tussenbeide komen en deelnemen aan hun plezier.

Je kunt vooral spelletjes voorstellen die hen interesseren. Kaartspelletjes, bordspelletjes, een schattenjacht voor de avonturiers, enz. Als ze geĆÆnteresseerd zijn, kun je zelfs een quiz organiseren voor de kinderen om ze iets te geven om over na te denken. En beloon natuurlijk elk goed antwoord met een klein cadeautje.

Let er wel op dat je je niet opdringt en iets aanbiedt dat ze echt willen hebben. Zo bouw je een sterkere band op met je kind en zijn vrienden.

PLAN DE BEDTIJDEN VAN DE GASTEN

Als het feest voorbij is, is het tijd om naar bed te gaan. Je moet ervoor zorgen dat het beddengoed, de kussens en al het andere klaarligt, zodat alle kinderen die zijn uitgenodigd voor het pyjamafeestje goed kunnen slapen.

Als de slaapkamer van je kind te klein is om iedereen in te laten slapen, zet ze dan in een grotere kamer, zoals de woonkamer. Je kunt dan tijdelijk matrassen of slaapzakken neerleggen.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

DENK AAN DE DAG NA HET LOGEERPARTIJTJE

Als je wakker wordt, is het feest voorbij. Maar dat is geen reden om niet voor de kinderen te zorgen. Maak een lekker ontbijt klaar om het feestje in stijl af te sluiten, voordat de gasten zich bij hun ouders voegen. Je kunt de tafel dekken met muffins, cupcakes, pannenkoeken en sinaasappelsap. Als je ze iets gezonders wilt aanbieden na de maaltijden van de vorige dag, kun je ze bijvoorbeeld ook vers fruit aanbieden.

Tot slot kun je ze, als het weer het toelaat, een paar extra gezelschapsspelletjes of iets anders aanbieden. Wandelingen zijn ook een goed idee. Het is in ieder geval belangrijk om met een goed gevoel te eindigen, zodat de kinderen er goede herinneringen aan overhouden!

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET ORGANISEREN VAN EEN LOGEERPARTIJ

Hier vind je alles wat je moet weten over het organiseren van een logeerpartij:

  • Een datum prikken
  • Stel een gastenlijst op
  • Maak de uitnodigingskaarten
  • De locatie voorbereiden
  • De dag voorbereiden
  • De bedtijd plannen
  • Denk na over de volgende dag
  • Het thema kiezen
  • Plan verschillende activiteiten

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *