Wat pyjama’s betreft, heeft iedereen verschillende voorkeuren. Sommige mensen houden van een eenvoudig T-shirt en een korte broek. Anderen houden van nachtkleding. Weer anderen houden van tweedelige pyjamasets. Sommige mensen dragen zelfs helemaal geen pyjama! Het hangt er allemaal vanaf hoe warm je het wilt hebben en waar je je het beste in voelt. Het hangt er ook vanaf hoe lang je van plan bent om hem te dragen. Wil je er de hele dag in rondhangen of wil je er net voor het slapengaan in glippen?

Of misschien trek je ze aan zodra je thuiskomt van je werk om je gedachten van de dag af te leiden en het jezelf gemakkelijk te maken en te ontspannen. Wanneer je ze ook aantrekt, er is altijd de strijd tussen flanellen pyjama’s en nachthemden. Is de een comfortabeler dan de ander? Er zijn argumenten voor beide. Dit is wat wij denken.

Ontdek onze pyjama's

Ā 

PYJAMA VOOR WARMTE

Sommige slaapexperts raden aan dat de temperatuur in je slaapkamer niet hoger mag zijn dan 18 graden. Deze temperatuur is misschien welkom in de zomer, maar niet noodzakelijk wanneer de koude wind huilt in de winter. Alleen al de gedachte aan een koude slaapkamer kan je doen vrezen om naar bed te gaan. Als je absoluut warm wilt blijven, kun je niet fout gaan met een flanellen pyjama.

Ze zijn nog zachter en comfortabeler als je ze van binnen en buiten borstelt. Een nachtpon van flanel kan ook comfortabel zijn, maar houdt geen lucht vast rond je benen en isoleert niet zoals een pyjamabroek dat doet. De grote winnaar op het gebied van warmte is dus een pyjama van flanel!

PYJAMA OM KOEL TE BLIJVEN?

Sommige mensen vinden het moeilijk om ’s nachts koel te blijven, ongeacht de temperatuur van hun slaapkamer. En als het lichaam moeite heeft om zijn temperatuur te regelen, kan dat de kwaliteit van de slaap beĆÆnvloeden. Als je bekend bent met deze situatie en op zoek bent naar een verfrissende pyjama, moet je letten op het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

  • Katoen, linnen en zelfs wolmengsels zijn uitstekende keuzes voor verkoelende pyjama’s, omdat ze beter ademen dan sommige synthetische materialen. Dat wil niet zeggen dat synthetische materialen altijd slecht zijn.
  • Toch is linnen ideaal als je van lichte, luchtige pyjama’s houdt en katoen en lichtgewicht wol zijn ideaal om vocht van je lichaam af te voeren en je ’s nachts droog te houden.

Als het gaat om de vraag of een nachtpon of een pyjama van flanel koeler is, wint de nachtpon, mits deze gemaakt is van linnen, katoen of lichtgewicht wol. Houd er wel rekening mee dat sommige soorten flanel hun eigen verkoelende eigenschappen hebben, maar nog steeds warmer zijn dan een linnen nachtpon.

Ontdek onze ochtendjas's

Ā 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

ALS HET OM MEER GAAT DAN FYSIEK COMFORT

Sommige mensen voelen zich gewoon niet op hun gemak in een nachtpon. Ze houden er niet van dat hun benen bloot zijn en ze houden er niet van dat de nachtpon ’s nachts kan oprollen terwijl ze slapen. Andere vrouwen geven de voorkeur aan nachthemden omdat ze minder beperkend zijn. Hoe dan ook, het comfortniveau heeft soms net zoveel te maken met hoe je je emotioneel voelt als je een pyjama draagt als met hoe je je lichamelijk voelt.

Als je bij elkaar passende gezinspyjama’s hebt, gaat het comfortniveau niet alleen over hoe ze aanvoelen op je huid, maar ook hoe warm je je voelt als je ze allemaal samen draagt. De winnaar in de strijd tussen bij elkaar passende flanellen pyjama’s versus bij elkaar passende nachthemden: gelijkspel.

ALS JE HET BESTE VAN TWEE WERELDEN WILT.

Je houdt misschien van nachthemden, of ze nu van flanel of een andere stof zijn. Maar misschien vind je flanel ook heerlijk aanvoelen op je benen. Dat is niet het geval bij nachthemden, zelfs niet als ze van flanel zijn, tenzij ze lang zijn. Daar komt een pyjama van flanel goed van pas. Maar niet alle pyjama’s van flanel zijn hetzelfde.

Zoek een pyjama van katoen van hoge kwaliteit voor extra zachtheid. En denk niet dat je het te warm krijgt van flanel. Ja, het is warmer dan een gewone satijnen pyjama, maar het is ook vochtafvoerend als het gemaakt is van katoen van hoge kwaliteit.

Kortom, pyjama’s en nachthemden van flanel kunnen comfortabel zijn. Ze kunnen zelfs heel comfortabel zijn. Maar het is een kwestie van voorkeur. Hoe je pyjama zit, hoe je slaapt en hoeveel warmte je zoekt, zijn allemaal factoren om rekening mee te houden.

Natuurlijk zijn er ook kleur en design. Misschien wil je de ene dag een basic zwarte nachtpon, maar de volgende dag een warme en pluizige tweedelige pyjama van rood flanel. Maak je keuze makkelijker door een nieuwe nachtpon en een nieuwe flanellen pyjama te kopen, zodat je van beide kunt profiteren.

Ontdek onze Babydoll's

Ā 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *