Er zijn veel goede redenen om een pyjama cadeau te geven. Een pyjama is immers een praktisch cadeau: vroeg of laat heeft elk gezinslid hem nodig. Pyjama’s zijn leuk om te kopen, want ze zijn er in veel felle kleuren en leuke prints. Het is ook een attent cadeau, want ze zijn bedoeld om thuis in te ontspannen. Een damespyjama is een fantastisch cadeau voor in een grotere mand in combinatie met andere loungewear, zoals pantoffels of slaapverwekkende artikelen zoals kruidenthee of cadeaubonnen voor een kuuroord.

Maar als je iemand de best mogelijke pyjama wilt geven, denk dan eens na over deze vragen. De antwoorden zullen je helpen om het perfecte cadeau te vinden voor iedereen op je lijstje.

Ontdek onze pyjama's

 

VOOR WIE KOOP JE EEN PYJAMA?

Laten we beginnen met een waarschuwing: ja, een pyjama is een populair cadeau, maar het is ook een persoonlijk cadeau. Dus als je de persoon voor wie je een pyjama koopt niet goed kent – bijvoorbeeld een nieuwe schoonfamilie, een collega op het werk of iemand met wie je een professionele relatie hebt – is een pyjama waarschijnlijk geen geschikt cadeau-idee.

Aandachtspunten voordat je een pyjama geeft

  • Bepaal of ze bedoeld zijn om in te ontspannen of om in te slapen
  • Het materiaal van de pyjama

Als je weet dat je voor de juiste persoon koopt, kun je je afvragen of je een pyjama alleen voor die persoon moet geven of voor het hele gezin. Een bijpassende pyjama is een leuk cadeau voor jonge stellen, gezinnen en pasgetrouwden.

Denk er eens over na: als je de juiste bijpassende set kiest voor een gezin met kinderen, kan je cadeau zelfs de cover van de kerstkaart van volgend jaar zijn!

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

ZIJN PYJAMA’S VOOR ONTSPANNING?

Als je bij een pyjama alleen aan slapen denkt, mis je misschien een van de belangrijkste functies: Pyjama’s zijn ook heel comfortabel om in te ontspannen. Daarom brengen veel mensen een groot deel van hun weekend in pyjama door in huis, zelfs als ze klaarwakker zijn.

Als de pyjama die je cadeau wilt doen bedoeld is om te dragen tijdens binge-watching sessies of luie uitstapjes die de hele dag duren, kies dan voor opties zoals zijden kamerjassen die genoeg bedekking bieden zodat de drager de deur kan openen voor een levering of snel naar de brievenbus kan gaan in de namiddag.

Ontdek onze ochtendjas's

 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

ZIJN PYJAMA’S ALLEEN OM IN TE SLAPEN?

Als je daarentegen een cadeau wilt geven dat iemand van wie je houdt een goede nachtrust garandeert, kun je een heel andere pyjama kiezen en op zoek gaan naar losse, comfortabele nachtkleding om in bed te liggen.

Je kunt op zoek gaan naar losse, comfortabele kleding om je in uit te rekken in bed. Je kunt ook kiezen voor eenvoudige, loszittende kleding die de drager niet belemmert tijdens het slapen. Een vrouw kan de voorkeur geven aan een kamerjas, mannen aan een pyjamabroek of een comfortabele nachtshort.

WAAR IS EEN PYJAMA VAN GEMAAKT?

Bij het kiezen van een pyjama is de temperatuur van het huis erg belangrijk. Houd rekening met de stof van de pyjama voordat je een cadeau kiest. Als de persoon voor wie je een pyjama koopt ergens woont waar het warm is, kies dan voor lichtere materialen zoals katoen. Als je een pyjama koopt voor iemand die op een koudere plek woont (of wiens familie de thermostaat laag houdt!), zoek dan een pyjama van een materiaal dat hem warm houdt, zoals flanel of fleece, terwijl hij of zij lekker luiert.

Een pyjama van flanel is een geweldige optie als je denkt dat de ontvanger te maken krijgt met een mix van koude en warme temperaturen. Omdat het materiaal comfortabel en ademend is, helpt het de drager om een comfortabele en gelijkmatige lichaamstemperatuur te behouden. Flanellen pyjama’s zijn verkrijgbaar voor mannen, jongens en meisjes.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

HEB JE DE EXTRA’S GECONTROLEERD?

Kleine dingen kunnen een grote invloed hebben op het comfort van een pyjama, dus het is een goed idee om te kijken naar de details van de pyjama die je kiest en je af te vragen hoe die van invloed zijn op hoe je je voelt als je hem draagt.

Voordat je een pyjama kiest, en zelfs al is het de schattigste kerstpyjama die je ooit hebt gezien, doe dan een dubbele controle: kijk naar de zakken – hebben ze die als je ze nodig hebt? Zitten ze op een plek waar ze niet gedraaid kunnen raken als je slaapt of luiert? Controleer de tailleband, als die er is: is hij verstelbaar zodat hij niet knelt na een stevige snack voor het slapen gaan? Kijk naar de knopen: zitten ze op een plek waar ze kunnen schuren of ingraven als je gaat slapen?

En controleer de onderbenen – losse enkels zijn comfortabel, maar ze kunnen een struikelgevaar vormen, vooral voor kinderen. Als je deze elementen bekijkt, weet je zeker dat de pyjama die je kiest geen kleine problemen oplevert tijdens het dragen.

Als je eenmaal de pyjama hebt gevonden die past bij het leven, de levensstijl en de persoonlijkheid van je vriend, is het tijd om op je lauweren te rusten: je hebt een prachtig cadeau uitgekozen dat hij/zij keer op keer met plezier zal gebruiken.

Ontdek onze Babydoll's

 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *