We zijn niet onbekend met het idyllische comfort dat een flanellen pyjama met zich meebrengt. Het is charmant, het is een geweldig cadeau, het is zo zacht en de beste flanellen pyjama’s zijn – zonder twijfel – een klassieker, zozeer zelfs dat ze deel zijn gaan uitmaken van onze kersttraditie. De woorden flanellen pyjama zijn synoniem geworden voor comfort en daarom kiezen veel gezinnen ervoor om op kerstochtend een bijpassende flanellen pyjama te dragen, terwijl anderen naar de jaarlijkse kerstkaart gaan.

Weten we alles wat we moeten weten over flanellen pyjama’s? We lijken allemaal te weten dat het de standaardoptie voor slaapkleding is, zonder vragen te stellen, maar hoe zit het met fleece? Wat is het verschil en kunnen de twee gemakkelijk door elkaar gehaald worden? Laten we eens kijken naar de meest gestelde vragen over flanellen pyjama’s en zien waar fleece bij hoort.

Ontdek onze pyjama's

 

WAT IS EEN PYJAMA VAN FLANEL?

Een pyjama van flanel is de ideale keuze voor wie een goede nachtrust wil in een comfortabele pyjama zonder het te warm te hebben. Ze houden je warm maar houden geen warmte vast. Flanellen pyjama’s worden vaak verward met tartan en zijn gemaakt van ademende stoffen zoals katoen, terwijl andere van wollen stoffen zijn gemaakt.

De meeste flanellen pyjama’s worden geleverd als een tweedelige set, met de bovenkant meestal dichtgeknoopt, zodat je er een t-shirt onder kunt leggen als extra laag (als de temperaturen echt dalen en je extra warmte nodig hebt zonder al te gebundeld te zijn).

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

WAAR IS FLANEL VAN GEMAAKT?

De meeste flanellen zijn gemaakt van katoen. Je raadt het misschien al “een stukje hemels”, en dat lijkt ook zo te zijn. De beste en enige molton is 100% katoen.

Ter informatie: mensen denken bij flanel vaak aan een ruitpatroon, maar flanel is de manier waarop katoen in een stof wordt geweven. Technisch gezien kun je een effen pyjama van flanel hebben, maar wat is daar nou leuk aan?

Ontdek onze ochtendjas's

 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

WAT IS EEN PYJAMA VAN FLEECE?

Een pyjama van fleece is een geweldig alternatief voor een pyjama van flanel. Als je op zoek bent naar een pyjama die bestand is tegen koffievlekken en een wraakzuchtige wasdroger, dan is fleece de meest duurzame keuze. Fleece heeft de slechte reputatie statische elektriciteit op te bouwen.

Tegenwoordig kan een pyjama van fleece veilig worden gedragen door mensen die bang zijn om deurknoppen aan te raken nadat ze over een tapijt hebben gelopen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PYJAMA VAN FLEECE EN EEN PYJAMA VAN FLANEL?

Pyjama’s van flanel en katoen zijn perfect als je op zoek bent naar :

  • Pyjama’s die lang meegaan
  • Huidvriendelijke pyjama’s
  • Pyjama’s die je warm houden

Hoewel de verschillen tussen de twee voornamelijk te maken hebben met de manier waarop ze worden geproduceerd, ligt het grootste voordeel van de een ten opzichte van de ander in wat jij denkt dat het beste voor jou is.

WAT IS HET WARMSTE MATERIAAL VOOR PYJAMA’S?

Het warmste materiaal voor pyjama’s is fleece. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar als je het vaker koud hebt dan je zou willen, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan fleece. Of je fleece of flanel draagt, hangt af van je omgeving.

Als de temperatuur drastisch daalt of als je slaapkamer midden in de nacht koude tocht heeft, dan is fleece je beste keuze, omdat het warmte vasthoudt.

WAT PAST BIJ JOU?

Het hangt natuurlijk allemaal af van je persoonlijke voorkeur en een paar andere factoren, zoals of je ’s nachts de verwarming aan laat en het soort beddengoed dat je hebt. Als je de verwarming ’s nachts aan laat, betekent dit dat je slaapkamer niet erg koud is. Als dit het geval is, kun je beter geen fleece gebruiken, omdat je daarvan kunt gaan zweten en oververhit kunt raken.

Je beddengoed speelt ook een belangrijke rol bij de keuze van je kleren om mee naar bed te gaan. Als je een vrij zwaar dekbed hebt met extra bekleding zoals een bovenlaken en dekbed, zal fleece niet comfortabel zijn om in te slapen omdat je jezelf in verschillende lagen moet wikkelen.

De beste pyjama voor een koude kamer of licht beddengoed is fleece. En vergeet niet om een paar sokken van fleece te dragen, want je voeten krijgen het als eerste koud. Tenzij je het heel warm wilt hebben, kies dan voor fleece. Het geheim van een goede nachtrust is het vinden van de perfecte combinatie van pyjama’s die bij je beddengoed passen.

Ontdek onze ochtendjas's

 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

HOE LANG GAAN PYJAMASETS MEE?

Als ze van goede kwaliteit zijn en gemiddeld gedragen worden (d.w.z. het is niet de enige pyjama die je elke avond draagt), kun je verwachten dat fleece en flanel zo’n tien jaar meegaan. Een andere manier om je pyjama langer mee te laten gaan is om hem een paar keer te dragen voordat je hem wast, vooral als je een douche neemt voordat je naar bed gaat.

Volgens het Clean Living Institute kun je dezelfde pyjama drie keer naar bed dragen. Dat is een redelijk aantal als je ze niet verslijt en alleen draagt om te slapen, waardoor ze schoon blijven. Tenzij je de neiging hebt om overvloedig te zweten.

Als je hem drie nachten achter elkaar naar bed hebt gedragen, is het tijd om hem in de vuilnisbak te gooien en een nieuwe te kopen om huisstofmijt en andere ziektekiemen te voorkomen die zich aan je nachtkleding en beddengoed kunnen hechten terwijl je slaapt.

Dat brengt ons bij het onderwerp beddengoed wassen. Als je het nog niet wist, je moet je lakens één keer per week wassen. Als je een slaper bent of de neiging hebt om wat meer te zweten, moet je overwegen om je lakens vaker te wassen.

Nu we het toch over beddengoed hebben, wist je dat flanellen lakens net zo effectief zijn om je warm te houden in de koudere maanden? Bekijk onze collectie flanellen lakens voor bij je nieuwe flanellen pyjama. Een waarschuwing: De combinatie molton op molton kan te knus zijn en het kan een strijd zijn om je bed te verlaten.

Ontdek onze Babydoll's

 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *