Bij het kopen van pyjamapakken die je buiten wilt dragen, zijn er een paar regels waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk wil je een pyjamapak vinden dat lekker warm en knus is. Maar als je van plan bent om je pyjamapak buitenshuis te dragen, neem dan de tijd om te zoeken naar pyjamapakken van zachte stoffen die je zowel binnen als buiten goed isoleren.

En omdat je meer gaat doen dan alleen slapen in je pyjama, moet je ervoor zorgen dat hij goed gemaakt is. Je pyjamapak moet gemaakt zijn met stevige naden, bij voorkeur met locksteken, zodat het niet scheurt of loskomt als je onderweg bent.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

VIND HET IDEALE PYJAMAPAK

Als je een ONESIE PYJAMA’S kiest om in het openbaar te dragen, zoek dan naar een losse pasvorm. Rayan, een 24-jarige IT-professional, adviseert kopers van pyjamapakken om “go big or go home” te kiezen. Zorg ervoor dat je pyjamapak groot en los is”. Hij voegt eraan toe dat strakke pasvormen “er raar uitzien”. Het idee achter pyjamapakken is om nachtkleding te laten vallen. Waarom zou je een strak pyjamapak dragen? Je pyjamapak moet ruim zitten.

Rayans vriendin Shannon is ook een 24-jarige programmeur. Zij zegt dat “glamour en strakheid proberen te combineren bij een damespyjamapak gewoon verkeerd is. Pyjamapakken zijn leuk en onschuldig. Als je een huidstrakke look wilt, probeer dan iets anders. Kigurumi pyjama’s zijn niets voor jou”.

Daar zijn we het mee eens. De pyjamapakjestrend vereist dat je een heel losse pasvorm zoekt. Ga dus op zoek naar pyjamapakken met een losse pasvorm of die zich als “los” presenteren. Ga bij twijfel een maatje groter. In de wereld van pyjama’s geldt: hoe groter, hoe beter. Kies ook een pyjamapak dat een beetje vormloos is. Vermijd nauwsluitende pyjamapakken of pyjamapakken die aan één lichaamsdeel vastzitten. Hoewel een oversized pyjama uit één stuk schattig en charmant is, hebben nauwsluitende modellen de neiging om op de verkeerde plekken te plakken en onflatteuze bobbels of bobbels te onthullen.

Tot slot, omdat je van plan bent om een romper in het openbaar te dragen, wil je een optie die tegen een stootje kan. Zoek een pyjama die niet snel vlekt en gemakkelijk schoon te maken is. Zorg ervoor dat je pyjamapak in de wasmachine kan, kleurvast is en niet krimpt in de wasdroger.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

WAT TE DRAGEN ONDER JE PYJAMAPAK

Als je in een superheet klimaat woont, kun je dit deel van het artikel overslaan. De gelukkigen die de hitte willen verslaan, hebben zich nooit zorgen hoeven maken over warm blijven in hun pyjama. Als je bij warm weer een pyjamapak draagt, kun je een discrete onderbroek (of wat je maar wilt) aantrekken en je bent klaar om te gaan. Kies ondergoed in dezelfde kleur als je pyjamapak, zodat het niet opvalt. Als je pak bijvoorbeeld een lichte kleur heeft, vermijd dan zwart of felgekleurd ondergoed.

Voor mensen die in koude gebieden wonen, is warmte een grote zorg. Als je thuis rondhangt, heb je niet veel ondergoed nodig, maar als je van plan bent om bij koud weer uit te gaan, moet je overwegen om iets warms onder je pyjamapak te dragen. Zorg ervoor dat je iets kiest dat je armen en benen bedekt, zoals een T-shirt met lange mouwen of een legging.

Zorg ervoor dat de kleding onder je pyjamapak nauwsluitend is, zodat het niet uitpuilt. Vermijd ook knopen en ritsen, want die geven je pyjamapak een bobbelig uiterlijk. Thermo ondergoed is een goede keuze. Ze zijn warm, nauwsluitend en mogen niet zichtbaar zijn onder de romper. Als je een rekbare legging, joggingbroek of pyjamashirt hebt, is dat ook een uitstekende eerste laag voor onder het pyjamapak.

HOE ZIT HET MET JASJES OVER PYJAMAPAKKEN?

In welk klimaat je ook woont, als het koud genoeg is om een jas te dragen als je andere kleren draagt, is het koud genoeg om een jas te dragen bij een pyjamapak. Maak je geen zorgen, een jas zal je zorgeloze look niet bederven. Sterker nog, een dikke jas over een leuke romper past helemaal bij de “het kan me niet schelen wat anderen denken”-gedachte waar we zo van houden. Je moet ook een paar sokken en schoenen aantrekken. Ze hoeven niet bij je pyjamapak te passen. Als je ze bij je pyjama laat passen, zijn ze juist extra cool. Onthoud dat het bij het dragen van een pyjamapak gaat om je comfort en dat je je geen zorgen hoeft te maken over de mening van anderen.

Het gaat niet om het dragen van een pak. Bijpassende schoenen of andere kostuumachtige accessoires doen je overhellen naar het kostuumkamp en kunnen je rebelse geest om zeep helpen. Als je een pyjamapak draagt voor cosplay of kigurumi, negeer dan alle opmerkingen over het wegblijven van kostuums. Kleed je aan en heb plezier!

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

EEN PYJAMAPAK DRAGEN NAAR SCHOOL: DE JUISTE KEUZE MAKEN

Nu scholen strengere regels aannemen over wat leerlingen wel en niet mogen dragen, helpen pyjamapakken grote problemen te voorkomen: geen korte zomen, doorschijnende stoffen, opzichtige halslijnen of verloren bandjes. Maar als pyjamapakken niet onthullend zijn, zijn ze een nogal stiekeme manier om te rebelleren. Het is dus logisch dat een van de populairste plekken om een pyjamapak te dragen het klaslokaal is.

En dat zou niemand moeten verbazen. Amerikaanse studenten verleggen al een eeuw lang de grenzen van de mode. Vorige generaties studenten maakten een statement door ’tuinbroeken’ (blauwe jeans) te dragen, toen korte broeken, toen sportschoenen, toen sweats, toen yogabroeken naar de les. En nu weet de hedendaagse student dat het dragen van een romper een geweldige manier is om te rebelleren zonder kledingvoorschriften te overtreden.

Wat je draagt is altijd een signaal geweest van wie je bent. En als je kleding de sociale normen breekt, breek JIJ de sociale normen. Iets anders dragen betekent dat je ongeschreven regels breekt en dat maakt altijd iemand boos. Dat is de reden waarom, ongeacht of studenten ervoor kiezen om te rebelleren in overalls of yogabroeken, generatie na generatie leraren zich hebben verzet tegen persoonlijke expressie en modevrijheid. Dit soort niet-technische regelovertreding wordt op school soms getolereerd en soms verboden.

Hoewel middelbare scholieren en studenten misschien worden geconfronteerd met nieuwe kledingvoorschriften die de nieuwste trends verbieden, hebben scholieren altijd al een beetje vrij spel gehad als het gaat om sociale normen. Amerikaanse hogescholen en universiteiten zijn immers altijd het startpunt geweest voor sociale en culturele veranderingen. Daarom zijn zoveel sociale bewegingen, zoals burgerrechten, vrouwenrechten en homorechten, in een stroomversnelling geraakt toen ze werden omarmd door studenten.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

Hogescholen en universiteiten zijn trots op hun rol in het bevorderen en omarmen van sociale verandering. Ze streven ernaar om op bijna alle fronten Woke te zijn. Dit betekent dat als je een pyjamapak wilt dragen, een universiteitscampus waarschijnlijk een van de meest acceptabele omgevingen is die je kunt vinden. Maar kun je zonder commentaar de klas inlopen? Dat hangt af van je universiteit, je studierichting en je docent.

Hogescholen en majors hebben verschillende toleranties voor verandering en afwijkingen. Als je cadet bent op West Point, zijn pyjamapakken waarschijnlijk niet welkom. Aan de andere kant van het spectrum zullen studenten vrouwenstudies op Berkeley waarschijnlijk worden toegejuicht.

Natuurlijk, waar je ook naar school gaat, als je ervoor kiest om een pyjamapak te gebruiken als een sociaal statement over de rol van comfort en de steeds vervagende grenzen tussen privé en openbaar leven, bereid je dan voor op verdere aandacht. Onthoud dat als je eenmaal de aandacht op jezelf vestigt, je nu de aandacht op jezelf gevestigd hebt. Je bent niet langer onzichtbaar. Hoewel dit op sommige vlakken geweldig kan zijn, is er ook een zekere terugslag. Nu je docenten weten wie je bent, merken ze misschien ook je afwezigheid, te laat komen of af en toe een knikje naar de achterste rij.

Technische studenten zullen waarschijnlijk iets harder moeten vechten om gerespecteerd te worden in een pyjamapak. Kunststudenten zullen waarschijnlijk niet zo’n probleem hebben. Oordeel jij maar. Als comfort en sociale vooruitgang belangrijk voor je zijn, draag dan je onesie! Als je liever anoniem blijft, houd je dan aan het campusuniform: jeans en t-shirts.

WEES JEZELF, WAAR JE OOK BENT

Of je je pyjamapak nu thuis, bij een vriend of in de bioscoop wilt dragen, je moet doen wat bij je past. Dwing jezelf niet om dingen te dragen (of te doen) waar je je ongemakkelijk bij voelt. Uiteindelijk is de meest modieuze beslissing om trouw te blijven aan jezelf. Jij moet beslissen wat bij jou past.

Shannon, een computerprogrammeur, merkt op: “Niet al mijn vrienden dragen pyjamapakken. Het is een beetje een persoonlijke keuze. Sommigen hebben er veel plezier van. Anderen willen ze alleen thuis dragen. Beide keuzes zijn cool. Pyjama’s zijn bedoeld om comfortabel te zijn, dus we willen het andere mensen niet ongemakkelijk maken.”

Universiteitsstudent Richard is het met me eens: “Vroeger vond ik onesies op de campus raar. Op een dag niet meer. Ik weet niet wanneer ik veranderd ben of waarom, maar nu draag ik veel onesies – maar ik wil niemand mijn keuzes opdringen. Leven en laten leven, man.

Het is waar dat steeds meer mensen zich op hun gemak voelen om pyjamapakken en andere soorten loungewear in het openbaar te dragen. Of je het nu leuk vindt of niet, dit is slechts de laatste ontwikkeling in een lange reeks van vernieuwde modekeuzes. Dit soort kleding wordt steeds vaker geaccepteerd bij fastfoodrestaurants, kruidenierswinkels, brunches en wedstrijden. Natuurlijk is het dragen van een pyjamapak, vooral met een grillig thema, nog steeds een gewaagde keuze om te dragen naar bars, restaurants, klas, feestjes of themafeesten, maar mensen doen het. En ze zien eruit alsof ze plezier hebben.

Draag je romper uiteindelijk waar jij denkt dat het gepast is. Het is belangrijk dat je trouw blijft aan wie je bent. Als je je goed voelt in je romper en je hebt vertrouwen in jezelf, draag hem dan met trots. Wees jezelf, waar je ook bent.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *