Ben jij schuldig aan het dragen van je pyjama de hele dag, elke dag? Je bent niet de enige. In het jaar van covid-19 hebben meer mensen dan ooit geaccepteerd om de hele dag een pyjama te dragen, of het nu is om thuis te werken of om een dagje met de kinderen door te brengen. Maar de vraag blijft: is dit echt acceptabel, zelfs als er niemand in de buurt is? Het antwoord is iets ingewikkelder: het hangt allemaal af van je persoonlijkheid, je gewoonten en je dagelijkse takenlijst.

Ontdek onze pyjama's

 

IS HET GEZOND OM DE HELE DAG IN PYJAMA TE BLIJVEN?

In het algemeen is het niet gezond om de hele dag in dezelfde pyjama te blijven, omdat dit je slaap verstoort. Ons lichaam heeft een biologische klok die zich gedurende de dag aanpast door een vertrouwd programma van gewoonten en routines te volgen. Als je je pyjama echter al een tijdje de hele dag draagt, kan je lichaam eraan wennen en zal hij je normale slaapschema niet verstoren. Zorg er wel voor dat je je pyjama verschoont voordat je naar bed gaat, als onderdeel van je routine en om hygi├źnische redenen.

Een ander probleem waar je tegenaan kunt lopen als je de hele dag pyjama’s draagt, is een afname in productiviteit en energie. Misschien heb je boodschappen doen uitgesteld omdat je je niet hebt voorbereid op de dag. Of misschien voel je je lusteloos omdat je je niet hebt omgekleed en je lichaam niet hebt laten weten dat het tijd is om wakker te worden.

We hebben dit allemaal wel eens meegemaakt en het weegt zwaar op onze to-do lijst. Anderen, die gewend zijn om de hele dag hun pyjama te dragen, zijn er misschien aan gewend geraakt om gewoon door te gaan met hun dag. Laten we eens kijken naar enkele andere veelvoorkomende vragen die mensen hebben over de hele dag in hun comfortabele pyjama blijven.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

WAAR KOMT DE UITDRUKKING “DE PYJAMA VAN DE KAT” VANDAAN?

De uitdrukking werd in 1922 bedacht om bewondering voor iets of iemand uit te drukken. In de wereld van vandaag zou het vertaald worden om iets of iemand te beschrijven als “zo cool”. Bijvoorbeeld: “Het nieuwe huis dat mijn broer net heeft gekocht is de kat zijn pyjama. Dus als het woord pyjama ooit werd gebruikt om iets geweldigs te beschrijven, waarom voelen we ons dan veroordeeld als we in onze pyjama naar buiten gaan?

De reden is dat op het moment dat de term werd ge├»ntroduceerd, pyjama’s ook net waren ge├»ntroduceerd in de VS. Ze werden al snel de nieuwste modetrend, wat verklaart waarom ze zo cool werden gevonden. Een eeuw later werd de pyjama meer geschikt voor thuis dan in het openbaar, tot voor kort.

KAN EEN PYJAMA IN HET OPENBAAR WORDEN GEDRAGEN?

Er is een nieuwe trend die het afgelopen jaar aan populariteit heeft gewonnen: slaapkleding. Meer en meer mensen voelen zich comfortabel bij het dragen van nachtkleding buitenshuis. Steeds meer modemerken ontwerpen slaapkleding en hebben deze in hun winkels hangen. Modebloggers, beroemdheden en mode-iconen hebben hun eigen draai gegeven aan de verboden regel om buitenshuis pyjama’s te dragen.

Vrouwenslaapkleding, zoals een zijden ensemble met een top met lange mouwen en een broek, werd gecombineerd met een paar hoge hakken. Andere fashionista’s gingen uit met een ensemble van top en broek met lange mouwen, waarbij de top met lange mouwen werd gebruikt als laag over een crop top of hemdje. Als nachtkleding met bijpassende shorts in plaats van broeken, droegen bloggers een paar trendy sportschoenen in plaats van hoge hakken.

Er zijn ook mannen gezien die een herenpyjama droegen met een broek en een nachthemd met lange mouwen en een paar stijlvolle sportschoenen. Sommigen hebben het zo goed gedaan dat het bijna op een echt pak lijkt. Een andere trend voor mannen die snel aanslaat, vooral voor de zomer, is de herenpyjamashort in popeline. Ze zien eruit als gewone linnen shorts die je tijdens de warmere zomermaanden kunt aantrekken met een T-shirt en een paar sportschoenen.

Ontdek onze ochtendjas's

 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

ZIJN PYJAMA’S EEN GOED CADEAU?

Een leuke, comfortabele pyjama is altijd een goed cadeau. Er is echter een goede en een verkeerde manier om de juiste pyjama te kiezen voor degene die je cadeau krijgt. Een fashionista zal bijvoorbeeld waarschijnlijk niet houden van een gewone flanellen pyjama. Ze geeft misschien de voorkeur aan iets dat beter past, meer trendy is of zelfs een kleur die meer ‘in’ is. De beste manier om je te helpen bij het kiezen van de beste pyjama om te geven, is te letten op de stijl van de persoon. Houdt ze van opzichtige prints of is ze meer een monochroom type, altijd in het zwart?

Is ze meer in contact met haar vrouwelijke kant, waar blush haar goed zou doen? Bij het shoppen voor vrouwen is de snit ook belangrijk. Dragen ze graag jurken, terwijl een nachthemd misschien meer in hun smaak valt? Zijn ze speelser en past een romper beter bij hen? Of zijn ze meer een t-shirt en sweatshirt type en kun je ze een korte pyjamaset aanbieden?

Mannen zijn over het algemeen gemakkelijk om voor te kopen, omdat ze niet zoveel keuze hebben als vrouwen als het op snit aankomt. Je moet echter wel letten op hun favoriete kleuren en comfortniveau als het op stijl aankomt.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

Of je nu een pyjama voor jezelf koopt of voor anderen, hij is onmisbaar om in te slapen, te werken en als onderdeel van je dagelijkse outfit. Ben je klaar om de deur uit te gaan in je pyjama?

WAT JE MOET ONTHOUDEN ALS JE DE HELE DAG EEN PYJAMA WILT DRAGEN

  • Pas op voor verminderde productiviteit en energie
  • Vergeet niet om je pyjama te verschonen voordat je naar bed gaat
  • Kies het juiste materiaal om je huid niet te irriteren
  • Draag een lichte pyjama voor comfort

De hele dag een pyjama dragen heeft zowel voor- als nadelen, dus je moet een of meer goede redenen hebben om te besluiten de hele dag in pyjama te blijven.

Ontdek onze Babydoll's

 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *