We weten zeker dat je hem hebt gezien op de foto’s op sociale netwerken. Maar ook in het echte leven. Van dieren tot stripfiguren, in de vorm van een onesie. Deze trend heeft zich over de hele wereld verspreid, maar wist je dat hij oorspronkelijk uit Japan komt? Dat klopt. Deze pyjama onesies komen oorspronkelijk uit Japan en zijn volgens sommigen een wereldwijd fenomeen geworden. En ze worden “Onesie” genoemd. Nu heb je waarschijnlijk meer vragen dan antwoorden. Hier hebben we alle antwoorden op je vragen over Onesie. Je hoeft alleen maar verder te lezen!

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

WAT IS ONESIE?

Het woord Onesie (着ぐるみ) komt van de combinatie van twee woorden. Het eerste woord is kiru (着る) wat “dragen” betekent. Het andere woord is nuigurumi (ぬいぐるみ) wat “knuffel” betekent. Onesie verwijst naar gekostumeerde personages, zoals mascottes. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur, net als cosplay.

Oorspronkelijk werd Onesie gebruikt voor promotiedoeleinden en door cosplayers. Meestal krijg je een oversized hoofddeksel in chibi-stijl (チビ). In principe zie je eruit als een anime-personage. Je bent van top tot teen gekleed in een volledige bodysuit.

Tegenwoordig zijn ze, vooral buiten Japan, beter bekend als animal onesies of pyjamapakken. Ze zijn veel comfortabeler dan de vorige. Als je wordt uitgenodigd voor een Onesie-feestje, wordt er van je verwacht dat je eruitziet als een dier, niet als een anime-personage.

Onesie van welke soort dan ook zijn tegenwoordig overal in de straten van Japan te vinden. Het is zo gewoon dat het normaal is. Het kan een groene onesie zijn in de vorm van een dinosaurus of een anime schoolmeisje. Niemand trekt zich er iets van aan als ze deze kleding zien.

SOORTEN ONESIE

We hebben het kort gehad over de twee meest voorkomende varianten van Onesie. Er zijn verschillende soorten Onesie: Onesie cosplay, Onesie maskers en Onesie pyjama’s.

  • Onesie cosplay, of Onesie kosupure (着ぐるみコスプレ) in het Japans, richt zich op de Japanse popcultuur. Mensen verkleden zich in Onesie-stijl met het personage waar ze van houden. Dit omvat zowel anime-personages als sommige Amerikaanse fictieve personages. Veel voorkomende Onesie cosplay omvat Pikachu, Hello Kitty, Pokemon en anime personages. Soms kan Onesie cosplay gaan over sex appeal, vooral als het gaat om anime karakters. Maar dat is niet altijd het geval. Dit type Onesie wordt ook gebruikt voor anime shows in Japan en daarbuiten.
  • Onesiemaskers zijn een ander type Onesie. In het Japans heet dit type Onesie animegao (アニメ顔), wat “anime gezicht” betekent. Het is vergelijkbaar met het vorige type dat we noemden. Het enige verschil is dat deze Onesie alleen het gezicht betreft. Het lichaam is dan gekleed in normale kleding. Onesiemaskers begonnen als maskerade maskers, maar zijn nu geëvolueerd naar anime karakters. Nu zijn er ook Onesiemaskers met andere soorten stripfiguren, zoals Frozen en andere Disney-series.
  • De nieuwste soort Onesie is de Onesie pyjama. Dit zijn pyjama’s in de stijl van een pyjamapak. Meestal hebben Onesie pyjama’s de vorm van dieren. Dit type Onesie is vaak te zien op sociale media. Het is een hit geworden in andere landen dan Japan. Europa en Amerika hebben Onesie pyjama’s met open armen ontvangen.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

OORSPRONG VAN ONESIE

Onesie is halverwege de jaren 90 ontstaan. Er wordt gezegd dat een bedrijf genaamd SAZAC het allemaal begon in de modieuze straten van Harajuku en Shibuya, waar de meeste Japanse subculturen zijn ontstaan. Het was een eenvoudige manier om aan cosplay te ontsnappen. Je hoefde alleen maar de outfit te dragen die op een mascotte leek om een wandelend anime-personage te worden!

Sommigen zeggen dat Onesie teruggaat tot de jaren 1600, toen kabuki (歌舞伎) en bunraku (文楽) ontstonden. Kabuki is een traditioneel theatraal dansdrama dat vandaag de dag nog steeds wordt opgevoerd. Uitvoerenden droegen maskers en uitgebreide make-up om op wezens en geesten te lijken. Bunraku is een traditionele poppenshow. De poppenspelers waren in het zwart gekleed en droegen handgemaakte maskers.

Toen Onesie in de jaren 90 opkwam, volgde het maken van maskers. Beroemde namen in de Japanse Onesie-wereld, zoals muzikanten en beroemdheden, begonnen de trend te volgen. Halverwege de jaren 2000 was Onesie de norm geworden.

Ondanks de media-aandacht voor Onesie, duurde het tot het begin van de jaren 2010 voordat Westerse landen de trend overnamen. Vandaag de dag, zelfs als Onesie niet wordt geïnterpreteerd zoals het oorspronkelijk was, is het een Japanse trend die erg in zwang is over de hele wereld!

DE ONESIE HAUSSE BUITEN JAPAN

Voor de late jaren 2000 was Onesie gewoon een ondergrondse trend. De rage voor Onesie in Amerika en Europa explodeerde toen anime en manga zich in deze landen begonnen te verspreiden. Mensen begonnen van Japanse media te houden. Mensen wilden zich verkleden als hun favoriete anime-personages.

Strip- en animeconventies werden een regelmatig terugkerend evenement in het Westen. Cosplay, het verkleden, begon zich te ontwikkelen. En wat is een betere manier om je te verkleden als anime-personages dan het originele type animegao, de Onesie?

Rond dezelfde tijd begonnen populaire winkels in Japan, zoals Don Quichot, “populaire” en “essentiële” souvenirartikelen te verkopen, waaronder de Onesie onesie. Westerse reizigers namen er een paar mee naar huis om te delen met vrienden en familie. Bloggers en influencers hebben erover geschreven en ze over het hele web gepost, en de rest is geschiedenis.

De Onesie lijkt in de loop der tijd een paar veranderingen te hebben ondergaan. En het lijkt erop dat het nog een paar veranderingen gaat ondergaan. Nu zijn het Halloween kostuums, nachtkleding voor peuters en zelfs Onesie accessoires.

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ONESIE

  1. Onesie verwijst naar gekostumeerde personages
  2. Er zijn 3 verschillende soorten Onesie
  3. Onesie is ontstaan in Europa in de jaren 90
  4. Onesie is erg populair buiten Japan
  5. Zeer comfortabel om je warm te houden
  6. Wordt vaak gedragen op cosplay pyjamafeestjes
  7. Er zijn Onesie maskers

Onesie zijn gekostumeerde personages, vaak afgebeeld als dieren of fantastische wezens. Onesie komen oorspronkelijk uit Japan, waar ze de laatste jaren razend populair zijn geworden. Er zijn drie verschillende soorten Onesie: dierenOnesie, mensenOnesie en cosplayOnesie. DierenOnesie wordt meestal gedragen door kinderen of tieners en laat vaak een schattig dier of fantastisch wezen zien. Menselijke Onesie zijn volwassener en kunnen gedragen worden door mannen en vrouwen van alle leeftijden. Cosplay Onesie worden meestal gedragen door manga en anime fans en kunnen elk fantasierijk personage voorstellen.

De Onesie is uiterst comfortabel en kan worden gedragen om warm te blijven tijdens logeerpartijen of gewoon om thuis te ontspannen. Er zijn ook Onesiemaskers die je hele gezicht bedekken, zodat je jezelf helemaal in een denkbeeldig personage kunt veranderen. Onesie zijn leuk, comfortabel en gemakkelijk te dragen, wat hun enorme populariteit buiten Japan verklaart.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *