De meeste kinderen en tieners, vooral meisjes, houden van een logeerpartijtje. Verzamel alle vriendinnen, kleed je aan in pyjama, sokken en een paar slippers voor wat plezier. Als je ’s ochtends wakker wordt, ontbijt iedereen op bed. Dit soort entertainment komt uit de Amerikaanse cultuur en de oorspronkelijke naam is “pyjamafeest”. Het is een privĆ©feestje, georganiseerd om de verjaardag van een kind te vieren of om te entertainen tijdens de vakantie of een weekend. Maar hoe organiseer je het perfecte pyjamafeestje? Eerst en vooral is het belangrijk om te begrijpen wat een slaapfeestje eigenlijk is.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

WAT IS EEN PYJAMAFEESTJE?

De kans is groot dat je kind je minstens Ć©Ć©n keer vraagt om thuis een pyjamafeestje te organiseren. Een pyjamafeestje is een nachtelijk evenement met vrienden bij uitstek. Het is een populair tijdverdrijf voor kinderen, tieners en volwassenen.

Het pyjamafeestje kan een feest zijn voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardagsfeestje, of gewoon weekendplezier. Het vindt ’s avonds plaats bij de gastheer thuis, voornamelijk in de woon- of slaapkamer. Gedurende de avond worden er verschillende spelletjes en activiteiten georganiseerd, waarbij de deelnemers bij de gastheer of gastvrouw kunnen slapen.

Over het algemeen zijn er meer meisjes bij logeerpartijtjes betrokken, vooral tienergroepen. Er wordt gelachen, geheimen uitgewisseld en gegeten. Het organiseren van deze momenten geeft kinderen de kans om zich te ontplooien. Logeerpartijtjes zijn ook een geweldige manier voor hen om een band op te bouwen met hun vrienden en hun creativiteit te ontwikkelen.

Ontdek onze Babydoll's

Ā 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

HOE ORGANISEER JE EEN LOGEERPARTIJTJE?

Het organiseren van een logeerpartijtje is een zeer belangrijke stap om een onvergetelijke nacht te garanderen. Op een bepaald moment kan je kind je vragen om zijn verjaardag te vieren door zijn vriendjes uit te nodigen om te blijven slapen. Het is niet altijd gemakkelijk om zo’n feestje op het laatste moment voor te bereiden. Om er een succes van te maken, moet je goed van tevoren plannen en een paar belangrijke stappen volgen.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

BEPAAL DE DATUM VOOR HET LOGEERPARTIJTJE

Het eerste wat je moet doen is de datum kiezen. Het kan zijn dat je gasten doordeweeks iets te doen hebben, waardoor het een beetje moeilijk kan zijn om het te organiseren. Tijdens de vakantie zijn vrienden misschien niet beschikbaar. Daarom moet je vooruit plannen voor onvoorziene omstandigheden. Tijdens het schooljaar is een zaterdagavond ideaal voor deze leuke avond.

Zo hebben de kinderen de volgende dag tijd om uit te rusten. Je moet echter wel rekening houden met de beschikbaarheid van de ouders, zodat het hele gezin op zijn gemak is. Bepaal vervolgens het thema dat je wilt volgen, bijvoorbeeld een verkleedavond in dierenpyjamapakken.

Ontdek onze ochtendjas's

Ā 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

STEL EEN GASTENLIJST OP VOOR HET LOGEERPARTIJTJE

Zodra je de datum hebt vastgesteld en het thema hebt bepaald, stel je de gastenlijst op. In tegenstelling tot een verjaardagsfeestje vindt een pyjamafeestje plaats in een intiemere setting, met een zeer beperkt aantal mensen. Meestal doen alleen de beste vrienden mee.

Voor meisjes is de kring beperkt tot de beste vriendinnen. Hetzelfde geldt voor jongens, die binnen het kader van “supervrienden” blijven. Behalve voor volwassenen die voor hun thema-avond een pyjamafeestje kiezen. Je kunt in de uitnodigingen aangeven dat alle deelnemers verkleed naar het feest moeten komen, dus in pyjama of, nog beter, in pyjamapak.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

DE UITNODIGINGEN VOOR HET PYJAMAFEEST MAKEN

Je kunt nu de uitnodigingskaarten verspreiden, met de specifieke vermelding dat je een pyjama moet meebrengen. Je laat het je gasten best ruim op voorhand weten, zodat ze zich beschikbaar kunnen maken voor het feest.

DE LOCATIE EN DE DAG VAN HET LOGEERPARTIJTJE VOORBEREIDEN

Op de grote dag moet je de locatie voorbereiden. Of het nu in de slaapkamer, de woonkamer of de veranda is, je moet een aantal dingen regelen. Je hebt matrassen, kussens en dekens nodig om een knusse ruimte te creƫren. Je kunt ook versieringen maken die passen bij het thema van de avond met :

 • Ballonnen
 • Lantaarns
 • Wimpels
 • Lichtslingers,
 • glitter,
 • Snoepjes, enz.

Kussens en kussens, bij voorkeur van veren, zijn een must. Kies een gezellige, knusse decoratie. Je kunt een kleine tijdelijke hut of tent maken met lakens zoals een tipi om de matrassen in te leggen. De kinderen kunnen de tafel versieren met hippe wegwerpbekers, mooie servetten met leuke woordjes voor elke deelnemer, kroontjes voor de verjaardagen van de meisjes, enz.

Ontdek onze pyjama's

Ā 

PLAN DE BEDTIJD VOOR HET PYJAMAFEESTJE

Natuurlijk moeten de aankomst- en vertrektijden op de uitnodiging worden vermeld. Je moet echter grenzen stellen en stilte eisen vanaf een bepaald moment, om het enthousiasme te kalmeren dat gepaard gaat met de vreugde van de reĆ¼nie.

Anders kan het feest doorgaan tot in de vroege uurtjes en je buren storen.

DENKEN AAN DE DAG NA HET LOGEERPARTIJTJE

Als je vrienden blijven slapen, vergeet dan niet om een goed ontbijt klaar te maken. Je kunt bijvoorbeeld toast, pannenkoeken, croque-monsieur, muffins, pannenkoeken, vers fruit en sinaasappelsap nemen.

Het is een goed idee om van tevoren te informeren naar eventuele voedselallergieƫn om drama te voorkomen. Je kunt elke gast een paar kleine cadeautjes geven als aandenken aan het evenement, of een taart delen.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

GASTEN VERWELKOMEN

Wees beleefd en vriendelijk bij het verwelkomen van je vrienden. Het is een goed idee om ze een rondleiding te geven en te vertellen waar ze niet heen moeten gaan. Iedereen kan ook het slaapgedeelte voorbereiden.

Ontdek onze Babydoll's

Ā 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

HOE VERLOOPT EEN LOGEERPARTIJ SUCCESVOL?

Om een logeerpartijtje zo vlot mogelijk te laten verlopen, heb je een paar outfits nodig. Een van de meest essentiƫle is het bekende pyjamapak. Natuurlijk is dit het moment om plezier te maken, maar deze nachtkleding is het symbool van een pyjamafeestje. Kies originele modellen om een vleugje plezier aan het evenement toe te voegen. Er zijn veel verschillende vermommingen om uit te kiezen, waaronder pandapyjamapakken en andere dierenkostuums.

De gastheer is niet de enige die dingen moet voorbereiden voor een pyjamafeest. Gasten moeten ook een paar accessoires meenemen, zoals:

 • Kussen,
 • Slaapzak (indien mogelijk),
 • Hun medicijnen (voor het geval dat),
 • Persoonlijke spullen (tandenborstel, haarborstel, schone kleren voor de volgende dag, enz.)

Sommige jonge kinderen nemen nog steeds hun knuffels mee om zich veiliger te voelen als ze niet thuis slapen. Maak een feestmaaltijd klaar als de gasten voor het avondeten arriveren. Kinderen zijn dol op pizza, pannenkoeken (zoet of hartig) en hamburgers. Koekjes, wafels, brownies, chocoladetaarten en ijsjes zijn perfect als toetje.

Vergeet drankjes zoals frisdrank of vruchtensap niet. Vergeet niet om snoep, chips, pinda’s, popcorn en marshmallows op tafel te zetten.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

WELK THEMA VOOR EEN LOGEERPARTIJTJE?

Een logeerpartijtje heeft echt niets met slapen te maken. Het beste is om een thema te kiezen als basis voor de organisatie en het verloop van een leuk avondje uit met vrienden. De meest creatieve organisatoren geven de voorkeur aan een verkleedfeestje met een thema zoals prinsessen, feeĆ«n, eenhoorns, piraten, superhelden, emoji’s enzovoort. Ze moeten de bijbehorende accessoires toevoegen. Kinderen zijn dol op deze optie.

Bij elke gelegenheid is het goed om het feest te richten op een bepaald maaltijdthema, zoals een cupcake-, glaasjes- of crĆŖpefeest. Er is niets leuker dan al je vrienden uit te nodigen voor een kookworkshop om lekkere gerechten te maken.

Er zijn veel verschillende thema’s mogelijk tijdens logeerpartijtjes. Maar de activiteiten hangen altijd af van het thema.

WELKE ACTIVITEITEN ZIJN ER TIJDENS EEN LOGEERPARTIJ?

Het succes van zo’n evenement hangt vooral af van het soort activiteiten en entertainment dat je kiest. Je hoeft niet van alles te plannen zoals bij verjaardagen. Maar tussen gezelschapsspelletjes, creatieve workshops en filmmarathons kan de lijst wel erg lang zijn.

Maar hier zijn een paar voorbeelden van activiteiten om je een idee te geven van hoe je ervoor kunt zorgen dat je kleintjes het beste logeerpartijtje ooit hebben.

ORGANISEER EEN SCHOONHEIDSSESSIE

Een schoonheidssessie is een typische meidenavondactiviteit. Op het programma zou kunnen staan :

 • Manicure,
 • pedicure
 • kapper
 • make-overs
 • make-up,
 • Gezichtsverzorging

Terwijl ze op hun beurt wachten, is dit het perfecte moment om vertrouwelijkheden en mooie herinneringen uit te wisselen. Vraag al je vriendinnen om nagellak en wat cosmetica mee te nemen. Verschillende natuurlijke ingrediƫnten kunnen ook worden gebruikt als gezichtsmaskers.
Om de sessie nog mooier te maken, steek je wat rustgevende kaarsen aan en speel je wat ontspannende achtergrondmuziek. Na de make-over kunnen de deelnemers een meisjesfeestje organiseren met een kleine modeshow.

ORGANISEER EEN MODESHOW OF BESTE PYJAMA WEDSTRIJD

Naast een schoonheidssessie kun je alle vriendinnen vragen om kleding mee te nemen voor een kleine modeshow. De andere deelnemers kunnen als jury fungeren en een cijfer geven. Geef de winnaars aan het eind snoep of cake om de sfeer wat op te fleuren, en vergeet niet om veel herinneringsfoto’s te maken.

Ontdek onze ochtendjas's

Ā 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

SPELLETJES

Leuke spelletjes zijn een van de populairste activiteiten tijdens een logeerpartijtje. Je kunt :

 • Bordspellen,
 • Videospelletjes,
 • Mime- of schaduwspelen,
 • Een kussengevecht,
 • Een spelletje waarheid of uitdaging,
 • De mega quiz,

DE TIJDLOZE PLUNJEZAKSTRIJD

Of het nu met kussens, kussens of knuffeldieren is, het kussengevecht is typisch voor een pyjamafeestje. Kinderen houden van kussengevechten, maar tieners ook.

THEMAFILMS KIJKEN

Bereid een marathon van films of series voor die passen bij het thema van de avond. Deze activiteit is perfect voor dit evenement. Begeleid deze leuke momenten met popcorn, chips, snoep en kleine drankjes.

CREATIEVE VRIJETIJDSACTIVITEITEN

Creatieve workshops zijn een populaire manier om je avond origineel te maken. Je kunt :

 • fantasiejuwelen
 • een rieten of rieten tas
 • aardewerk
 • scrapbooking
 • schilderen,

Voor culinaire liefhebbers is het bereiden van een paar recepten ook een leuke en onderhoudende activiteit.

Ontdek onze pyjama's

Ā 

HOE ORGANISEER JE EEN LOGEERPARTIJ VOOR VOLWASSENEN?

Om plezier te hebben ter gelegenheid van een belangrijke gebeurtenis, hebben oudere kinderen ook het recht om hun kindertijd te herbeleven tijdens een pyjamavond. Kussengevechten houden, films kijken of verhalen vertellen bij de open haard. Voor de outfit heb je altijd je favoriete nachtkleding of een pyjamapak nodig om je in te verkleden.

Maar op het menu heb je iets sterkers nodig, qua hoeveelheid of variatie, want we hebben het hier over volwassenen. Maak voor de drankjes wat originelere cocktails.

Volwassenen zijn veeleisender als het gaat om entertainment. Ze geven de voorkeur aan een feestelijke sfeer. Je hoeft alleen maar je afspeellijst te pakken en een karaokesessie of dansfeest te organiseren.

Trek je pyjamapakken of verkleedkleren en accessoires zoals hoeden, fluorescerende sjaals, grote brillen of maskers aan en leef je uit in het midden van je woonkamer. De logeerpartij zal snel veranderen in een instant feeststemming.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

ACTIVITEITEN TIJDENS EEN LOGEERPARTIJTJE

Dit zijn de dingen die je kunt doen tijdens een logeerpartij:

 • Schoonheidssessie (voor de meisjes)
 • Wedstrijden
 • Fleecegevechten
 • Netflix filmmarathon
 • Creatieve activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *