Pyjamapakken zijn niet langer alleen voor thuis. Mode verandert al heel lang met vlagen. De ene dag is een stijl totaal ongepast en de volgende dag is het de trend van het moment. In de jaren 1920 mochten vrouwen geen broek dragen in het openbaar. In de jaren 1980 werden punkers bespot omdat ze Doc Martins droegen. Nog niet zo lang geleden werden tatoeages alleen gezien bij oude zeemannen en ex-gevangenen. Steeds weer zien we vreemde, ongemakkelijke, zelfs schandalige modekeuzes gemeengoed worden.

Pyjamapakken zijn het nieuwste item dat wordt toegevoegd aan deze traditie van schokkende modekeuzes. Hoewel sommige mensen het dragen van een pyjamapak in het openbaar vreemd, onvolwassen of zelfs respectloos vinden, is het een van de meest vooruitstrevende trends geworden in pyjama’s en loungewear voor mannen en vrouwen. Pyjamapakken voor kinderen bestaan al tientallen jaren en die voor volwassenen zijn niet veel anders.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

WIE DRAAGT ONESIE PYJAMA’S?

Zowel pyjamapakken voor volwassenen als die voor kinderen bestaan uit één stuk en worden moeiteloos aangetrokken, meestal met een lange ritssluiting aan de voorkant. Pyjamapakken voor volwassenen bedekken alle armen en benen. Pyjamapakken voor volwassenen en kinderen zijn er in allerlei speelse ontwerpen, vaak met een knipoog naar het verkleden als dieren of andere heldhaftige figuren zoals astronauten of soldaten.

Veel versies van de pakken hebben een capuchon, en de meest creatieve versies van deze capuchons bevatten dierlijke kenmerken. De onesies voor volwassenen en kinderen zijn zo comfortabel dat ze in een paar jaar tijd zijn uitgegroeid tot een favoriete keuze van loungekleding voor ’s nachts, overdag, binnen, buiten en alles daartussenin.

Nachtkleding sluipt al tientallen jaren de openbare ruimte binnen. In de jaren 1960 was het gebruikelijk dat vrouwen snelle boodschappen deden in krulspelden en kamerjassen. In de jaren 1980 begonnen gezinnen in hun pyjama langs drive-ins te rijden. De laatste twintig jaar gebruiken steeds meer mensen een pyjamabroek om boodschappen te doen. Pyjamabroeken met trekkoorden werden eerst gezien bij benzinestations, toen in kruidenierswinkels en uiteindelijk in supermarkten. En terwijl Frankrijk schoorvoetend gewend is geraakt aan mensen die uitgaan in pyjamabroeken of pyjamabroeken, tilt het dragen van onesies voor volwassenen in het openbaar loungewear naar een ander niveau.

“Pyjamapakken zijn een manier om mensen te vertellen dat je anders bent,” legt Margot, een 20-jarige studente, uit. “Als je ze op de campus ziet met een romper in de vorm van een wasbeer of krokodil, is het alsof ze mensen vertellen dat ze zichzelf niet al te serieus nemen. Het is alsof ze zeggen dat dit is wat ik droeg voordat ik hier kwam en dat ik niet wil veranderen. Het is een soort uitdaging. Dus ja. Het is best cool.”

Zijn vriend Quentin, ook in zijn tweede jaar aan de universiteit, is het ermee eens. “Ik ben niet een van de personages, maar sommige van mijn vrienden wel. Als zij in een pyjamapak verschijnen, is het alsof ze tegen me zeggen: ‘Gast, neem me zoals ik ben’. En dat zelfvertrouwen en die goede humor werken op mij door.” Quentin vertelt dat hij twee pyjamapakken heeft – één in effen grijs en één met een camouflagepatroon. “Ik draag ze meestal in het studentenhuis, maar ik heb er ook wel eens vrienden in bezocht. Het is altijd een goed idee om ten minste een paar mensen in je gezelschap hun jumpsuits te laten dragen om alles soepel te laten verlopen.”

Als je in jouw deel van de wereld nog geen pyjamapakken hebt gezien, vraag je je misschien af waar al die onesie-dragers zijn. Net als de meeste modetrends is de onesie rage op grote schaal ontstaan in grote modecentra als New York, Los Angeles en Miami. Pyjamapakken zijn ook populair geworden in grote universiteitssteden als Austin, Madison, Ann Abor, Columbus en Berkley. Internationaal verschijnen rompertjes in veel steden, waaronder Londen, Belfast, Berlijn, Toyoko, Singapore en veel grote Indiase steden.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

DE PYJAMAPAKJESGOLF IN ONZE SAMENLEVING

Terwijl de pyjamapakkengolf stad na stad en land na land heeft bereikt, heeft hij in Frankrijk nog niet overal zijn hoogtepunt bereikt. Dus hoe weet je of de pyjamapak-trend echt is begonnen in jouw deel van de wereld? Als je je ogen open houdt, zie je misschien tekenen van de komst van het pyjamapak. Early adopters van de pyjamapakrevolutie zijn over het algemeen ongrijpbaar. Je ziet ze misschien ’s nachts bij het tanken, hurkend in een drive-through of snel even melk halen in de winkel op de hoek. Maar zodra de trend zich begint te verspreiden, worden de voorstanders van pyjamapakken wakkerder en zichtbaarder. Naarmate de trend zich in jouw omgeving verspreidt, beginnen pyjamapakdragers in groepen te verschijnen.

Ze zullen luider worden. Op dit punt zul je mensen in zip-up onesies op campussen zien rondlopen, hun weg zien vinden naar kruidenierswinkels en grote hoeken van restaurants bezetten. Je kunt vrolijke groepen fans van pyjamapakken tegenkomen in bars en clubs in het hele land. Vrienden in onesies zijn al winkelend gespot in winkelcentra. Maar als je het onesie-fenomeen echt op zijn hoogtepunt wilt zien, ga dan op zaterdag- of zondagochtend naar een restaurant of diner en je zult pyjamapakken in overvloed zien als kuddes twintigers bewijzen dat onesies het favoriete uniform zijn van toegewijde brunchers.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat oudere mensen niet degenen zijn die pyjamapakken dragen. Oudere Amerikanen hebben immers nooit snel nieuwe trends omarmd. Je zult je opa niet in een pyjamapak bij de bouwmarkt zien en je zult je tante misschien niet overtuigen om in een pyjamapak te blijven om haar kinderen van school te halen. Je moeder zal nog steeds denken dat je gek bent om je pyjamapak te dragen als je in het weekend thuiskomt. Maar pyjamapakken zijn erg populair onder twintigers en tieners. En dat betekent dat deze trend nog wel even zal aanhouden.

BEROEMDE PYJAMAPAKKEN

Weet je nog steeds niet zeker of je een pyjamapak moet dragen? Kijk dan eens hoe beroemdheden deze comfortabele modekeuze omarmen. In 2011 begonnen jonge hipsters te pronken met hun pyjamapakken op Snapchat en Instagram. Paparazzi over de hele wereld begonnen foto’s te maken van zangers, popsterren, dansers, atleten en acteurs op allerlei plaatsen in een chique pyjama uit één stuk. De populaire boyband One Direction haalde het nieuws door kleurrijke onesies te dragen naar een reeks evenementen (Onesie Direction?). En de ultra-trendy Justin Bieber is gefotografeerd in een romper op een aantal rode loper evenementen.

De lijst van beroemdheden die in onesies zijn gefilmd is lang: Miley Cyrus, Khloe Kardashian, Beyonce, Selena Gomez, Demi Lovato, Ariana Grande en Katy Perry zijn allemaal gespot in damespyjamapakken. Sommige van deze beroemdheden houden het bij effen kleuren, maar velen hebben de handdoek in de ring gegooid en hebben speelse onesies met dierenthema’s aangenomen.

En hoewel de verschijning van beroemdheden zeker een teken is dat een trend aan kracht wint, gaat er niets boven Instagram om de hartslag van een sociaal fenomeen te meten. Instagram is immers een van de populairste plaatsen om sociale bevestiging (en nieuwe kledingideeën) te zoeken. Zodra je op Instagram bent, typ je #Onesie in en begin je te scrollen door de miljoenen (ja, miljoenen) foto’s en video’s van beroemde en niet-zo-beroemde mensen die hun liefde voor onesies delen op allerlei plaatsen, in het hele land en zelfs over de hele wereld.

Dus of je nu in Lexington of Londen, Baton Rouge of Belfast, Oakland of Osaka, New Jersey of New Delhi woont, je zult steeds meer pyjamapakken zien. Het is een wereldwijde trend.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

“HOE DURF JE EEN PYJAMAPAK TE DRAGEN?

Hoewel pyjamapakken schattig, knuffelig, gezellig en totaal apolitiek zijn, zullen sommige mensen een hekel aan je krijgen als je een pyjamapak draagt. Dat is de menselijke natuur. Bepaalde groepen zullen geschokt of zelfs bedreigd zijn door je keuze om een pyjamapak te dragen. Het is moeilijk te geloven, maar in een wereld van gepiercete oogleden, bh-tops, nek-tatoeages en menselijke hondenkragen, worden comfortabele pyjamapakken nu beschouwd als gevaarlijk tegencultureel en onderdeel van de nieuwe ‘avant-garde’. Deze nieuwe modetrend gaat niet over er rijk of boos uitzien en deze mentaliteit is eigenlijk nieuw en intimiderend. Het dragen van een romper gaat niet over het transformeren van jezelf, het gaat over het omarmen van het deel van jezelf dat leuk, onschuldig, comfortabel en vriendelijk wil zijn.

Het is contra-intuïtief, maar het omarmen van comfort wordt gezien als een vorm van rebellie. Dus zelfs als je een kigurumi draagt om vriendelijker en meer casual te zijn, als je hem in het openbaar draagt, zul je waarschijnlijk mensen tegenkomen die verward, verbijsterd, geïrriteerd of zelfs verontwaardigd zijn. Maar maak je geen zorgen. Dit zijn de mensen die niet begrijpen dat pyjamapakken een manier zijn om comfort op een nieuwe manier te vieren. Deze mensen zijn eigenlijk geïrriteerd dat je niet wilde veranderen om het hen comfortabeler te maken.

Er is ook veel aandacht in de pers geweest voor het fenomeen pyjamapak. En die is meestal negatief. Maar dat is niet verwonderlijk. Wanneer modetrends worden geboren uit echte mensen, in plaats van uitgevonden door ontwerpers, reageert de pers over het algemeen negatief, en pyjamakigurumi zijn daarop geen uitzondering. Allerlei moderedacteuren, ontwerpers en mode-experts beschouwen de trend als dom. Ze beweren dat het dragen van pyjamapakken een manier van “opgeven” is (maar ze vertellen ons niet wat er precies wordt opgegeven). De modepers verwerpt altijd trends die bewijzen dat gewone mensen van comfortabele, betaalbare kleding houden. Keer op keer kiezen gewone Fransen voor praktische, gemakkelijk te dragen kleding in plaats van haute couture die trekt en knelt en een fortuin kost, en daar houden ontwerpers niet van.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

En laten we eerlijk zijn, het feit dat modeontwerpers en babyboomers het niet ‘snappen’ is een deel van de aantrekkingskracht van het pyjamapak voor volwassenen. Vernieuwen in de mode is altijd een belangrijk onderdeel geweest van het tiener- of twintiger-zijn. Het is jouw taak, als jonge Fransman, om mode naar een hoger niveau te tillen. Vorige generaties maakten immers een statement door kleding die voor andere doeleinden bedoeld was, op nieuwe manieren te gebruiken. Wist je dat Doc Martins ooit nuttige werkschoenen waren in Groot-Brittannië, populair bij postbodes? In de jaren 80 begonnen rockers ze te dragen met leren broeken en korte shirts en werden Doc Martins onderdeel van het uniform van de tegencultuur.

Uggs werden ontworpen als pantoffels voor binnen, totdat actrices en supermodellen ze in het openbaar begonnen te dragen. Zelfs het nu alomtegenwoordige flanellen overhemd was het uniform van de arbeidersklasse in de jaren 1940 en 1950, totdat de hippies van de jaren 1970 besloten flanel te adopteren als het uniform van de rebelse jeugd. Keer op keer vindt de nieuwe generatie comfortabele en praktische kledingstukken uit het verleden en vindt ze opnieuw uit voor nieuwe doeleinden. Dus toen onesies rond 2011 in het openbaar verschenen, uitten dezelfde mensen die klaagden over Uggs en flanellen shirts dezelfde bezwaren. “Het is respectloos”. “Het is stom” “Ze proberen gewoon aandacht te krijgen”. Als de geschiedenis ons iets heeft geleerd (en daar zijn we niet helemaal zeker van), dan is het wel dat wanneer de nieuwe generatie een nieuwe trend lanceert, zelfs zo’n onschuldige als de romper, de oude garde meestal reageert met een uitbundig koor van “hoe durven ze?”.

WANNEER MOET JE EEN PYJAMAPAK IN HET OPENBAAR DRAGEN?

De overgang van binnen naar buiten kan eng zijn. Dat begrijpen we. Misschien draag je je pyjamapak al een tijdje thuis, maar heb je je er nog nooit in het openbaar mee gewaagd. En je bent niet de enige. Natuurlijk wil iedereen een pyjamapak om in huis te dragen. Waarom niet? Er is niet echt een nadeel aan het aantrekken van een warme, losse pyjama. ONESIE PYJAMA’S zijn gemakkelijk om van te houden omdat ze los zitten, gemakkelijk aan te trekken zijn, gemakkelijk te dragen zijn, gemakkelijk te onderhouden zijn, betaalbaar zijn en zo knus mogelijk zitten. En het beste van alles is dat rompertjes bijna iedereen flatteren. Of je nu lang of kort, slank of dik bent, een pyjama uit één stuk staat iedereen goed. Het is dus geen wonder dat kigurumi-pyjama’s de wereld van pyjama’s en slaapkleding veroveren, en er is geen rem in zicht.

Dus we begrijpen dat wanneer je je eigen romper hebt, het makkelijk genoeg is om elke minuut van je kostbare tijd thuis door te brengen, gewikkeld in het comfort ervan, niet gehinderd door ouderwetse zomen of vervelende knopen. Hoewel het heel natuurlijk is om thuis een pyjamapak te dragen, vergt het wat moed om je pak in het openbaar te gaan dragen. Maar uiteindelijk kom je in de verleiding om ze buitenshuis te dragen. En de eerste vraag die je jezelf dan stelt is “Wanneer moet je een pyjamapak in het openbaar dragen?”.

Margaret, een tweedejaars studente aan de universiteit, geeft haar mening. “De eerste keer dat ik mijn pyjamapak droeg, was een soort vergissing. Ik bedoel, ik had het niet gepland. Ik volgde een paar vrienden naar hun auto en sprong toen in de auto om samen met hen naar de winkel te gaan. Ik weet alleen dat we patat met jus aten en dat ik in mijn onesie liep.”

Ontdek onze Hoodie Plaid's

 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

Taylor, een juridisch medewerker, had een soortgelijke ervaring. “Het ene moment keken we een film in mijn flat, toen sprongen we in een Uber en waren we op weg naar het centrum in onze pyjamapakken. We wilden gewoon burrito’s eten, dus het leek niet zo’n groot probleem.”

Of je nu je eerste grote avond uit in een pyjamapak plant of dat het per ongeluk gebeurt, als je je volgende avontuur iets extra’s wilt geven, probeer dan eens een pyjamapak buitenshuis te dragen. Maar hoe maak je het verschil tussen wat goed is en wat gewoon raar is? Kun je wegkomen met het dragen van een romper in het openbaar als je je auto niet verlaat? Kun je een pizza afhalen in een pyjamapak? Kun je er een dragen terwijl je werkt bij je plaatselijke Starbucks? Terwijl je de bruiloft van je neef bijwoont? Wij zijn de eersten om te zeggen dat regels gemaakt zijn om overtreden te worden, maar om je pyjamapak voor volwassenen ook buiten de veiligheid van je huis optimaal te kunnen dragen zonder al te veel tegenwerking, hebben we hier een paar handige tips. Nemen of laten:

  • Tip: doe het niet alleen. Pyjamapakken zijn echte blikvangers en je zult zeker de aandacht trekken als je ze in het openbaar gaat dragen. Hoewel aandacht over het algemeen goed is, kan die aandacht intimiderend zijn als je te avontuurlijk bent met je pyjamapak. Vergeet niet dat je de sociale normen breekt. Dus terwijl jij je misschien prima op je gemak voelt om alleen in je pyjamapak de wereld in te trekken, kan een enkel persoon in dierenpyjamapakken die rustig door wenskaarten bladert alarmbellen doen rinkelen. Totdat pyjamapakken wat gebruikelijker worden in allerlei situaties, probeer ze dan te reserveren voor groepsuitjes. Als je met goede vrienden bent, ongeacht wat ze dragen, voel je je veiliger en heb je meer plezier. Of je nu hebt besloten om onesies te dragen naar de filmavond van een vriend of ze aanhoudt terwijl je even snel naar de supermarkt rent met een paar vrienden, als je omringd bent door leuke vrienden voelt het dragen van pyjamapakken meer als een verklaring van comfort dan als een psychotische pauze. Het is een win-winsituatie.
  • Tip: je pyjamapak dragen is een teken dat je het leuk gaat hebben. Als je een romper draagt, maak je een statement. Je vertelt mensen dat je cool en relaxed bent en dat de gebruikelijke regels niet op jou van toepassing zijn. En voor veel mensen betekent dat plezier. Als je wilt piekeren, alleen wilt zijn, chagrijnig wilt zijn of als je een echte introvert bent, kun je beter iets anders dragen dan een pyjamapak voor volwassenen. Ja, een pyjama uit één stuk is een geweldige kledingkeuze voor naar de film, een feestje van een vriend, schaatsen, skiën, de ijscorun of je volgende weekendafspraak bij Waffle House. Maar als je een onesie draagt, trek je mensen naar je toe en geef je aan dat je grillig en cool bent en overal voor in bent. Dit betekent dat als je een pyjamapak draagt, de mensen om je heen verwachten dat je leuk, vriendelijk en gezellig bent. Als je je rustig of verlegen voelt, je wilt aanpassen of echt met rust gelaten wilt worden, laat het pyjamapak dan thuis en kies voor een conventionelere kledingkeuze.
  • Tip: draag een pyjamapak als je urenlang comfortabel moet blijven. Rompertjes zijn heel comfortabel. Dat is hun beste eigenschap! Een ruimvallende romper is zelfs een van de meest comfortabele dingen die je kunt dragen. Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor pyjamapakken om op meer plaatsen en langer comfortabel te blijven. Daarom zijn pyjamapakken zo populair geworden voor marathonritten, lange studiesessies, shopathons en zijn ze zelfs gespot op trans-Atlantische vluchten. Hoewel pyjamapakken je urenlang comfortabel houden, is er een bijwerking: pyjamapakken zijn zo uitnodigend dat je je er te ontspannen door kunt voelen. Dus als je urenlang comfortabel blijft zitten in je studiegroep, loop je het risico dat je oogleden zwaar worden of dat je zelfs een dutje doet. Als jij degene bent die het rijden doet tijdens je marathon-rij-advies, kan het zijn dat je romper te warm is voor nachtelijke rijsessies. En hoewel er op dit gebied niet veel documentatie is, vermoeden we dat als de politie je aan de kant zet terwijl je in je romper rijdt, ze je grillige toewijding aan totaal comfort misschien niet helemaal zullen waarderen.
  • Tip: pyjamapakken veranderen het paradigma. We hebben allemaal onze gewoontes. Soms merken we dat we steeds weer dezelfde dingen doen, met dezelfde mensen, op dezelfde plaatsen, met dezelfde resultaten. We laten allemaal ons leven voorspelbaar worden. En hoewel voorspelbaarheid fijn kan zijn, kan het ook saai worden. Zelfs als je niet klaar bent om je leven opnieuw uit te vinden, kun je een beetje onverwachte vreugde brengen in een standaardsituatie door een rompertje te dragen. Gaan jij en je vriendinnen graag naar de bioscoop voor een filmavondje in die geweldige stoelen met verstelbare rugleuning? Waarom maak je van de filmavond geen onesieavond? Zie je op tegen het zoveelste zondagse etentje bij je zus? Kom opdagen in een pyjamapak. Heb je beloofd om op de kinderen van je buren te passen? Maak er een pyjamavond van. Zie je een brunch met je saaie nicht en haar perfecte vriendje niet zitten? Kom opdagen in een onesie! Als je manieren vindt om een onverwachte draai aan je oude routine te geven, geef je de situatie een nieuwe vorm die de boel zeker zal opschudden.
  • Tip: pyjamapakken zijn voor feestjes. Als je bij je vrienden thuis verschijnt in jeans en een t-shirt, verwacht niemand veel van je. Maar als je verschijnt in een romper, wordt het een themafeest. Hetzelfde geldt voor pokeravond, filmavond, sigarenavond, picknicken, kamperen, voetbal op maandagavond, Halo-avond en weekendbrunches. Als je merkt dat jij en je vrienden een beetje voorspelbaar aan het worden zijn, trek dan je onesie aan en kijk of je verandering van houding hen helpt om vreugde in hun leven te vinden. Of nog beter, vind de bijeenkomst opnieuw uit als een pyjamafeestje. Iedereen voelt zich meer ontspannen in een pyjama en onesies zijn de meest comfortabele pyjama’s van allemaal.
  • Tip: chique pyjamapakken zijn niet voor serieuze situaties. Pyjamapakken zijn ideaal voor leuke uitjes en uitgaan met vrienden, wat betekent dat het dragen van een pyjamapak in sommige situaties een serieuze faux pas is. Als je niet weet waar je de grens moet trekken, draag dan geen onesies naar sollicitatiegesprekken. Een romper dragen op een eerste afspraakje is riskant. Draag geen pyjamapakken naar bruiloften, begrafenissen, doopfeesten, bar- of bat mitswa’s. Draag geen kigurumi naar Quinceañeras.

Een laatste zeer belangrijk punt: draag geen pyjamapakken naar de kerk, mis, tempels, synagogen, moskeeën of heiligdommen van welke aard dan ook. Pyjamapakken zijn een slechte keuze voor gedenktekens en begraafplaatsen.

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *