Wel of geen pyjama dragen? Dat is de vraag waar veel mensen aan denken die thuiswerken en niet precies weten wat ze aan moeten tijdens de werkdag. Het geeft een zeker comfort om uit bed te komen, een kop koffie te zetten en aan het werk te gaan zonder de stress van het kleden alsof je op weg bent naar kantoor of een andere professionele omgeving.

Het blijkt dat het dragen van een pyjama naar het werk zowel voor- als nadelen heeft. Voor sommige mensen is het de ideale manier om door te gaan met wat er op de agenda staat. Voor anderen kan het nodig zijn om zich voor te bereiden op een manier die gekleed is zonder te zakelijk te zijn. Weer anderen zoeken liever de juiste balans tussen die twee. Er is natuurlijk geen goed of fout antwoord, maar hier lees je wat het beste bij jou past als je twijfelt tussen werken in pyjama of het aantrekken van een vrouwenblouse en -broek.

Ontdek onze Babydoll's

Ā 
(9 klantbeoordelingen)
49,90 
(6 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
49,90 
(5 klantbeoordelingen)
49,90 
(3 klantbeoordelingen)
49,90 
(4 klantbeoordelingen)
44,90 

PYJAMA DRAGEN

Waarom zou je een pyjama dragen als je op je laptop zit te typen? Het is een kwestie van comfort. Voor velen is comfort bevorderlijk voor ontspanning, wat zich kan vertalen in een hogere productiviteit voor diegenen die niets beters vinden dan achterover leunen en doen wat er gedaan moet worden zonder zich zorgen te maken over welk pak ze die dag aan moeten trekken. Het mooie van werken in pyjama is dat het een van de echte voordelen van thuiswerken is. Zolang je je werk doet en het geen invloed heeft op je vermogen om te presteren, is er geen reden waarom je niet in je comfortabele kleren zou blijven, zelfs als dat de kleren zijn die je in bed droeg.

Maar het heeft ook voordelen om de pyjama die je in bed droeg in te ruilen voor een pyjama voor overdag. Misschien ben je van plan om ’s ochtends te douchen, maar heb je geen zin om je ’traditioneel’ aan te kleden. Voor sommigen heeft dat geen zin als je niet van plan bent om uit te gaan. Als dat het geval is en je toch iets wilt dragen wat je ook kunt dragen om in te slapen, probeer dan eens een dames joggingbroek en een sweater. Het is net zo casual als je pyjama! Een andere reden om in pyjama te blijven als je daar de voorkeur aan geeft, is je werkschema. Als je bijvoorbeeld maar een halve dag werkt, kun je ervoor kiezen om te doen wat je gepland hebt voordat je gaat douchen en ontspannen.

Ontdek onze Hoodie Plaid's

Ā 
69,90 
64,90 
69,90 
69,90 
64,90 
64,90 
69,90 
69,90 

AANKLEDEN

In sommige gevallen kan het nodig zijn om je iets meer dan normaal te kleden voor een dag thuis. Het is een goed idee om extra moeite te doen als je gedurende de dag videogesprekken moet voeren. Of je nu virtueel vergadert met je baas, klanten of collega’s, je zult je veel stijlvoller en zelfverzekerder voelen als je niet precies hetzelfde overhemd draagt dat je naar bed droeg. Het goede nieuws is dat je gemakkelijk subtiel gekleed kunt gaan zonder comfort op te offeren.

Alleen je topje is zichtbaar, dus als je het T-shirt vervangt door een overhemd met korte mouwen en een lichtgewicht kraag toevoegt, zie je er meteen gekleder uit. Het maakt niet uit of je er een joggingbroek of yogabroek onder draagt – niemand zal het weten! Maar je straalt wel een meer gezaghebbende uitstraling uit als je je opmaakt voor een dagje socializen.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

Het is ook mogelijk om je wat meer op te doffen voor de werkdag en toch trouw te blijven aan je pyjama. Bedenk dat als je thuis werkt, je je niet verplicht hoeft te voelen om je net zo op te maken als op kantoor of in een andere professionele omgeving, tenzij je dat absoluut wilt en gewoon het gevoel hebt dat je op die manier efficiƫnter bent. Anders is een comfortabele, casual outfit een van de beste manieren om van je thuiswerkstijl te genieten zonder comfort op te offeren.

Ontdek onze ochtendjas's

Ā 
59,90 
59,90 
49,90 
39,90 
49,90 
59,90 

Work-at-home outfits zijn ideaal om een leven op afstand te leiden met een beetje stijl. Er is geen enkele reden waarom je niet modieus zou kunnen zijn als je van thuis uit werkt – en je hoeft nooit na te denken over het dragen van kokerrokken, getailleerde broeken of rokken. Traditionele outfits voor thuiswerken variĆ«ren van losse jurken en ballerina’s tot open vesten en joggers. Dit soort outfits heeft een bepaalde eenvoud die je perfect helpt om je klaar te voelen voor de werkdag, terwijl je toch ontspannen genoeg blijft om te genieten van de voordelen van thuiswerken.

DE VOORDELEN

Een pyjama dragen of je klaarmaken heeft zo zijn voordelen. Het hangt er echt vanaf wat je voor die dag gepland hebt. Als je thuiswerkt, heb je de keuze! Je moet er dus voor zorgen dat je garderobe is voorbereid op de kleine veranderingen die zich kunnen voordoen. Ga je af en toe vergaderen? Zorg dan dat je een mooie blouse bij de hand hebt. Zelfs een katoenen damestrui met een discrete ketting is perfect.

Voor sommigen is uit je pyjama komen een gemakkelijke manier om wat afstand te creĆ«ren. Thuiswerken doet de grenzen een beetje vervagen. Als je in dezelfde kleren blijft die je ’s nachts aanhad, kan het voelen alsof het allemaal om tijd draait. Maar als je je gewoon op je best voelt in je pyjama, blijf daar dan bij. Alleen jij kunt beslissen wat goed is voor jou en je comfort!

Ontdek onze Onesie Dames

49,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 
54,90 

BELANGRIJKE PUNTEN OM TE ONTHOUDEN ALS JE THUIS IN JE PYJAMA WILT WERKEN:

  • Heeft geen invloed op de kwaliteit van je werk
  • Verbetert je comfort
  • Vermindert je stress

Thuiswerken is de laatste jaren steeds populairder geworden, en terecht. Het biedt een grotere mate van flexibiliteit en kan helpen bij het verbeteren van de balans tussen werk en privƩ. Een van de voordelen van thuiswerken is dat je het in je pyjama kunt doen! Je hoeft je niet aan te kleden en naar kantoor te gaan als je gewoon uit bed kunt komen en aan de slag kunt gaan.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het werken in je pyjama. Je loopt bijvoorbeeld het risico dat je wordt afgeleid door huishoudelijke taken of dat je het te comfortabel krijgt en gaat verslappen. Maar zolang je geconcentreerd en bij de les blijft, kan werken in pyjama een geweldige manier zijn om je productiviteit te verhogen en je stressniveau te verlagen.

Ontdek onze pyjama's

Ā 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *